Архів новин за 2014 рік

  • 29.01.2014 p. В читальному залі природничого факультету діє книжкова тематична виставка: „Жага осягнення істини”.

    Представлено літературу про життя, наукові відкриття видатних біологів та з історії розвитку біології.

    Жага осягнення істини Жага осягнення істини Жага осягнення істини Жага осягнення істини


  • 29.01.2014 p. На абонементі природничого факультету діє книжкова виставка «Рухайся більше – проживеш довше!».

    Виставка адресована студентам та викладачам факультету фізичного виховання і спорту, а також буде цікава всім, хто не байдужий до спорту та веде активний і здоровий спосіб життя.

    Рухайся більше – проживеш довше! Рухайся більше – проживеш довше! Рухайся більше – проживеш довше! Рухайся більше – проживеш довше!


  • 27.01.2014 p. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Крути: незгасна пам'ять…» – до Дня пам’яті учасників битви під Крутами.

    Крути: незгасна пам'ять… Крути: незгасна пам'ять… Крути: незгасна пам'ять… Крути: незгасна пам'ять…


  • 25.01.2014 p. На абонементі ННІ іноземної філології відкрито тематичну виставку художньої літератури під назвою «The Golden Pages of English Literature».

    До уваги читачів представлені книги англійською мовою серії ”Commented Classic”.

    Commented Classic Commented Classic Commented Classic
    Commented Classic Commented Classic Commented Classic


  • 24.01.2014 p. На абонементі № 1 (ІI поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг на тему: «Школа практичного психолога та соціального педагога».

    Школа практичного психолога та соціального педагога Школа практичного психолога та соціального педагога Школа практичного психолога та соціального педагога Школа практичного психолога та соціального педагога


  • 23.01.2014 p. На абонементі № 1 (ІI поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг на тему: «Крути: відродження української стратегії» – до дня пам’яті героїв Крут.

    Крути: відродження української стратегії Крути: відродження української стратегії Крути: відродження української стратегії


  • 22.01.2014 p. На абонементі №1 (І поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено книжкову виставку на тему: «Методична скарбничка на допомогу молодому вчителю».

    Методична скарбничка на допомогу молодому вчителю Методична скарбничка на допомогу молодому вчителю Методична скарбничка на допомогу молодому вчителю Методична скарбничка на допомогу молодому вчителю


  • 22.01.2014 p. На абонементі ННІ іноземної філології відкрито книжкову виставку «Життя і театр Моема», яка присвячена 140 річчю від дня народження видатного англійського письменника Вільяма Сомерсета Моема.

    На виставці представлені художні твори письменника мовою оригіналу.

    Життя і театр Моема Життя і театр Моема Життя і театр Моема
    Життя і театр Моема Життя і театр Моема Життя і театр Моема


  • 21.01.2014 p. На абонементі №1 (І поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено книжкову виставку до 95 річчя від часу проголошення об’єднання двох українських державних утворень УНР і ЗУНР.

    «Ніхто не збудує держави,

    Коли ми самі її не збудуємо,

    І ніхто з нас не зробить нації,

    Коли ми самі нацією не схочемо бути»

    УНР і ЗУНР УНР і ЗУНР УНР і ЗУНР УНР і ЗУНР


  • 20.01.2014 p. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Коли життя – театр», присвячену 140 річчю від дня народження Сомерсета Моема, англійського письменника, драматурга, критика.

    Коли життя – театр Коли життя – театр Коли життя – театр Коли життя – театр


  • 17.01.2014 p. До 95 річчя від дня злуки УНР і ЗУНР в єдину Українську державу (1919), до дня Соборності України в читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку «Встане славна мати – Україна».

    Встане славна мати – Україна Встане славна мати – Україна Встане славна мати – Україна Встане славна мати – Україна


  • 16.01.2014 p. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено тематичну книжкову виставку «Можливе і неможливе в геометрії циркуля і лінійки».

    Можливе і неможливе в геометрії циркуля і лінійки Можливе і неможливе в геометрії циркуля і лінійки Можливе і неможливе в геометрії циркуля і лінійки


  • 27.02.2014 p. До 200 річчя від дня народження Т. Г. Шевченка (1814–1861), українського письменника, художника, мислителя, в читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку «Шевченкове слово в віках не старіє».

    Шевченкове слово в віках не старіє Шевченкове слово в віках не старіє Шевченкове слово в віках не старіє
    Шевченкове слово в віках не старіє Шевченкове слово в віках не старіє Шевченкове слово в віках не старіє


  • 21.02.2014 p. Комплексний захід «День кафедри» в бібліотеці.

    З метою підвищення якості інформаційно-бібліотечного забезпечення навчального процесу, інформованості викладачів кафедр університету про наявні інформаційні ресурси, бібліотека проводить комплексний захід «День кафедри». 21 лютого 2014 року бібліотеку відвідала кафедра іноземних мов.

    Співробітники бібліотеки запропонували механізм налагодження взаємодії бібліотеки та кафедр, окреслили проблеми у наповненні картотеки книгозабезпечення, познайомили з новими надходженнями літератури, періодичними виданнями, ефективністю використання студентами навчальної літератури, а також провели навчання з користування електронним каталогом і сайтом бібліотеки.

    кафедра іноземних мов кафедра іноземних мов кафедра іноземних мов


  • 19.02.2014 p. В читальному залі гуртожитку № 4 діє тематична книжкова виставка до Міжнародного дня рідної мови: «Одною мовою одвік всі люди плачуть. Одною мовою сміється всенький світ».

    Одною мовою Одною мовою Одною мовою


  • 19.02.2014 p. На абонементі ННІ іноземної філології до Міжнародного дня рідної мови організовано книжкову виставку під назвою «О мово рідна! Душі криниця».

    О мово рідна! О мово рідна! О мово рідна! О мово рідна!


  • 19.02.2014 p. Комплексний захід «День кафедри» в бібліотеці.

    З метою підвищення якості інформаційно-бібліотечного забезпечення навчального процесу, інформованості викладачів кафедр університету про наявні інформаційні ресурси, бібліотека проводить комплексний захід «День кафедри». 19 лютого 2014 року бібліотеку відвідала кафедра математичного аналізу.

    Співробітники бібліотеки запропонували механізм налагодження взаємодії бібліотеки та кафедр, окреслили проблеми у наповненні картотеки книгозабезпечення, познайомили з новими надходженнями літератури, періодичними виданнями, ефективністю використання студентами навчальної літератури, а також провели навчання з користування електронним каталогом і сайтом бібліотеки.

    кафедра математичного аналізу кафедра математичного аналізу кафедра математичного аналізу кафедра математичного аналізу


  • 18.02.2014 p. В приміщенні читального залу навчально-лабораторного корпусу № 4 розміщено експозицію Кмитівського музею образотворчого мистецтва ім. Й. Д. Буханчука «Художники в суцвітті української культури», присвячену 200-річчю від дня народження Т. Г. Шевченка.

    Ця міні-експозиція (представлено 35 робіт) лише невелика частина тих творів, що знаходяться в колекції музею, а їх загалом налічується до трьох тисяч експонатів. Пропонуємо вашій увазі роботи художників: Г. Чернявського (1924-1981), О. Губарєва (1926), В. Кулика (1951), П. Кучука (1929), Б. Турта (1941), М. Мальцева (1924), В. Касіяна, графіку С. Гебус-Баранецької (1905-1985) та ін. Ознайомитись з роботами можна 18-21 лютого.

    Буханчук Буханчук Буханчук
    Буханчук Буханчук Буханчук


  • 18.02.2014 p. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «А слово – струм, А слово – зброя, А віще слово – вічове» – до Міжнародного дня рідної мови.

    Міжнародний день рідної мови Міжнародний день рідної мови Міжнародний день рідної мови Міжнародний день рідної мови


  • 18.02.2014 p. На абонементі № 1 (І поверх центрального корпусу бібліотеки) до Міжнародного дня рідної мови представлено книжкову виставку на тему: «Раби – це нація, котра не має слова. Тому й не може захистить себе».

    слова слова слова
    слова слова слова


  • 14.02.2014 p. На абонементі №1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка книг «Людина, ім’я якої викликало захоплення і ненависть сучасників».

    Присвячена до 450 річниці від дня народження Галілео Галілея, італійського фізика, механіка, астронома.

    Людина, ім’я якої викликало захоплення і ненависть сучасників Людина, ім’я якої викликало захоплення і ненависть сучасників Людина, ім’я якої викликало захоплення і ненависть сучасників Людина, ім’я якої викликало захоплення і ненависть сучасників


  • 13.02.2014 p. Книжкова виставка «Чудодійна сила сатиричних творів».

    13 лютого виповнюється 245 років від дня народження І. А. Крилова. Виставка розкриває фонд абонементу художньої літератури.

    Чудодійна сила сатиричних творів Чудодійна сила сатиричних творів Чудодійна сила сатиричних творів Чудодійна сила сатиричних творів


  • 12.02.2014 p. Любі читачі бібліотеки! Вітаємо Вас з Днем Святого Валентина! .

    14 лютого всі закохані відзначають своє головне свято – День Святого Валентина. У цей день нам легше сказати одне одному важливі слова, потішити своїх коханих листівками з сердечками, букетами квітів, зворушливими ведмедиками і зайчиками. У цей день ми пишемо і говоримо один одному гарні, ніжні і значущі слова, поспішаємо поділитися своїми почуттями і висловити подяку і захоплення всім тим, кого ми так сильно любимо.

    День Святого Валентина


  • 12.02.2014 p. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «Бунт проти ангелів…».

    Присвячена до 450-річчя від дня народження Галілео Галілея (1564-1642), італійського мислителя епохи Відродження, фізика, астронома, математика, засновника класичної механіки.

    Бунт проти ангелів Бунт проти ангелів Бунт проти ангелів Бунт проти ангелів


  • 12.02.2014 p. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено виставку «Медіаосвіта. Мультимедійні засоби навчання» – сторінками періодичних видань.

    Медіаосвіта Медіаосвіта Медіаосвіта


  • 07.02.2014 p. Вийшов з друку посібник «Методика заповнення полів в АРМ «Каталогізатор» бібліотечної системи «Ірбіс».

    Методичні рекомендації є найкращим свідченням активної праці фахівців бібліотеки університету у розширенні інформаційного простору, вагомого внеску у розвиток бібліотечної справи та дедалі більшої інтегрованості у світову бібліотечну спільноту.

    Автори Т. А. Бондарчук (зав. науково-методичним відділом), О. І. Гриценко (зав. відділом комплектування, обробки та наукової організації каталогів), С. В. Колодюк (бібліотекар художнього абонементу), А. І. Мартинюк (зав. інформаційно-бібліографічним відділом бібліотеки), редактор кандидат філологічних наук, бібліотекар науково-методичного відділу бібліотеки Т. Є. Клименко подарували посібник у фонд бібліотеки університету.

    Методика заповнення полів в АРМ «Каталогізатор Методика заповнення полів в АРМ «Каталогізатор Методика заповнення полів в АРМ «Каталогізатор


  • 07.02.2014 p. На абонементі ННІ іноземної філології діє книжкова виставка під назвою «Методична майстерня».

    Студенти-практиканти мають можливість у відкритому перегляді ознайомитися з літературою та періодичними виданнями з методики викладання іноземних мов.

    Методична майстерня Методична майстерня Методична майстерня
    Методична майстерня Методична майстерня Методична майстерня


  • 07.02.2014 p. 06.02.14 в читальному залі природничого факультету, з метою інформованості та підвищення якості навчального процесу було представлено виставку-перегляд на тему: „Дивовижна наука – зоологія”.

    Виставка знайомить читача з тваринним світом Землі, рідкісними та зникаючими тваринами, а також методичною літературою, яка стане в нагоді викладачам та студентам.

    Дивовижна наука – зоологія Дивовижна наука – зоологія Дивовижна наука – зоологія Дивовижна наука – зоологія


  • 06.02.2014 p. Комплексний захід «День кафедри» в бібліотеці.

    З метою підвищення якості інформаційно-бібліотечного забезпечення навчального процесу, інформованості викладачів кафедр університету про наявні інформаційні ресурси, бібліотека проводить комплексний захід «День кафедри». 6 лютого 2014 року бібліотеку відвідали кафедра зоології та кафедра олімпійського та професійного спорту.

    Співробітники бібліотеки запропонували механізм налагодження взаємодії бібліотеки та кафедр, окреслили проблеми у наповненні картотеки книгозабезпечення, познайомили з новими надходженнями літератури, періодичними виданнями, ефективністю використання студентами навчальної літератури, а також провели навчання з користування електронним каталогом і сайтом бібліотеки.

    День кафедри День кафедри День кафедри День кафедри
    День кафедри День кафедри День кафедри День кафедри


  • 05.02.2014 p. В бібліотеці проведено методичне засідання, присвячене питанням обліку книговидачі на кафедрах університету.

    В науковому читальному залі (2 поверх центрального корпусу бібліотеки) відбулось методичне засідання з відповідальними особами за бібліотечний фонд, розміщений на кафедрах університету. З метою удосконалення обліку книговидачі в бібліотеці, згідно статистичних показників, введено нову форму обрахунку, що і було обговорено на зібранні.

    методичне засідання методичне засідання


  • 05.02.2014 p. На абонементі художньої літератури представлено тематичну книжкову виставку "Художня палітра жінок-письменниць"

    Художня палітра жінок-письменниць Художня палітра жінок-письменниць Художня палітра жінок-письменниць Художня палітра жінок-письменниць


  • 28.03.2014 р. На абонементі № 1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено книжкову виставку «Між двома душами», присвячену 205 річниці від дня народження Миколи Васильовича Гоголя.

    Між двома душами Між двома душами Між двома душами


  • 28.03.2014 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку "Вічна молодість генія", присвячену 205-й річниці від дня народження Миколи Гоголя.

    Вічна молодість генія Вічна молодість генія Вічна молодість генія Вічна молодість генія


  • 27.03.2014 р. Комплексний захід «День кафедри» в бібліотеці.

    З метою підвищення якості інформаційно-бібліотечного забезпечення навчального процесу, інформованості викладачів кафедр університету про наявні інформаційні ресурси, бібліотека проводить комплексний захід «День кафедри». 27 березня 2014 року бібліотеку відвідала кафедра фізичного виховання і рекреації.

    Співробітники бібліотеки запропонували механізм налагодження взаємодії бібліотеки та кафедр, окреслили проблеми у наповненні картотеки книгозабезпечення, познайомили з новими надходженнями літератури, періодичними виданнями, ефективністю використання студентами навчальної літератури, а також провели навчання з користування електронним каталогом і сайтом бібліотеки.

    кафедра фізичного виховання і рекреації кафедра фізичного виховання і рекреації кафедра фізичного виховання і рекреації
    кафедра фізичного виховання і рекреації кафедра фізичного виховання і рекреації кафедра фізичного виховання і рекреації


  • 27.03.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «В поисках живой души» – до 205-річчя від дня народження Миколи Гоголя (1809-1852), російського і українського письменника.

    В поисках живой души В поисках живой души В поисках живой души В поисках живой души


  • 26.03.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Без гриму і в гримі. Майстри сцени і театру» – до Міжнародного дня театру.

    Майстри сцени і театру Майстри сцени і театру Без гриму і в гримі Без гриму і в гримі


  • 25.03.2014 р. За ініціативи кафедри теорії та історії світової літератури до Всесвітнього дня поезії 25.03.2014 року в читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 пройшов поетичний вечір.

    В рамках вечора була презентована збірка Михайла Манька «Вірші однієї музи» за участі Костянтина Омелянчука та Богдана Коханевича. У форматі вільний поетичний мікрофон поезії читали: доцент кафедри Галина Бондаренко, відомі житомирські поетеси Оксана Науменко, Ольга Городецька, студенти ННІ філології та журналістики Марія Суй, Андрій Гуцало, Ольга Білаш. Вечір завершив поетичними рядками Володимир Шинкарук.

    Михайло Манько поетичний вечір Галина Бондаренко поетичний вечір
    Володимир Шинкарук поетичний вечір Вірші однієї музи поетичний вечір


  • 21.03.2014 р. На абонементі ННІ іноземної філології до Міжнародного дня поезії організовано книжкову виставку під назвою «In the World of Great Poetry».

    In the World of Great Poetryг In the World of Great Poetry In the World of Great Poetry
    In the World of Great Poetry In the World of Great Poetry


  • 21.03.2014 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку "До глибин людського", присвячену 85-й річниці від дня народження Юрія Мушкетика.

    До глибин людського До глибин людського До глибин людського


  • 20.03.2014 р. Комплексний захід «День кафедри» в бібліотеці.

    З метою підвищення якості інформаційно-бібліотечного забезпечення навчального процесу, інформованості викладачів кафедр університету про наявні інформаційні ресурси, бібліотека проводить комплексний захід «День кафедри». 20 березня 2014 року бібліотеку відвідала кафедра медико-біологічних основ фізичного виховання та спорту.

    Співробітники бібліотеки запропонували механізм налагодження взаємодії бібліотеки та кафедр, окреслили проблеми у наповненні картотеки книгозабезпечення, познайомили з новими надходженнями літератури, періодичними виданнями, ефективністю використання студентами навчальної літератури, а також провели навчання з користування електронним каталогом і сайтом бібліотеки.

    кафедра кафедра кафедра кафедра


  • 20.03.2014 р. Безкоштовний доступ для українських користувачів до PM World Library (PMWL).

    Всесвітня бібліотека РМ (PMWL) є глобальним ресурсом для безперервного навчання в галузі програмного та проектного менеджменту. PMWL також надає інформацію для того, щоб бути в курсі змін в професії, новини і загальні відомості у цій галузі, програми та проекти орієнтовані на організації по всьому світу. Дізнайтеся про нові книги, нові концепції, нові дослідження та іншу інформацію, що стосується програмного та проектного менеджменту.

    Доступ безкоштовний тільки протягом 12 місяців з дати реєстрації.

    Всі матеріали, що надаються через безкоштовний доступ, та реєстрація тільки англійською мовою.

    Безкоштовний доступ надається випускникам, студентам, аспірантам, зареєстрованим в одному з університетів, акредитованих своєю країною, а також жителям України (як однієї з країн з низьким середнім рівнем доходів, згідно з останніми даними рейтингу Світового банку).

    Зареєструвавшись ви отримуєте безкоштовний доступ до наступної інформації та бібліотечних ресурсів:

        - авторські профілі та доступ до їх праць, що містяться в бібліотеці - сотні експертів П / ПМ, практикуючі фахівці, вчені, професійні керівники та автори книг;
        - статті та документи, що стосуються П / ПМ;
        - новини з багатьох джерел і організацій, пов'язаних з програмним та проектним менеджментом;
        - інформація, що стосується професії та освіти П / ПМ;
        - списки блогів та веб-сайтів П / ПМ;
        - інформація про нові книги з П / ПМ, книжкові огляди, новини видавництв та ін.;
        - окремі газети та журнали, пов'язані з П / ПМ;
        - додаткова інформація та послуги.

    Світ П / ПМ постійно змінюється, тому для тих, хто працює в цій галузі постійне навчання і удосконалення є важливим для отримання професійних знань, зрілості і довгострокового успіху.

    Покрокова інформація щодо реєстрації.

    Головна сторінка перехід 1 перехід 2
    Заповнення даних Логін і пароль

    Після реєстрації на ваш e-mail прийде повідомлення з логіном та паролем.



  • 14.03.2014 р. 14 березня 2014 року об 11.00 в актовій залі Житомирського державного університету імені Івана Франка було розгорнуто виставку літератури з нагоди святкування 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

    В рамках святкування 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка ННІ філології та журналістики було проведено Всеукраїнську науково-теоретичну конференцію «Творчість Тараса Шевченка в слов’янському культурному дискурсі».
    Бібліотекарі університету долучилися до дійства і розгорнули виставку «Кобзарів» різних років видання.

    актовий зал актовий зал актовий зал актовий зал


  • 14.03.2014 p. На абонементі художньої літератури представлено тематичну книжкову виставку "Думки у слові стверджують себе: поетичні сторінки".

    Думки у слові стверджують себе Думки у слові стверджують себе Думки у слові стверджують себе Думки у слові стверджують себе


  • 12.03.2014 p. 12 березня 2014 року в рамках історико-літературних читань, присвячених 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка, бібліотекарями читального залу № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 було проведено бібліографічний огляд та представлено виставку книг, присвячених життю та творчості великого Кобзаря.

    Творчость великого Кобзаря Творчость великого Кобзаря Творчость великого Кобзаря
    Творчость великого Кобзаря Творчость великого Кобзаря Творчость великого Кобзаря


  • 12.03.2014 p. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено тематичну книжкову виставку „Інтернет-залежність школярів: хвороба XXI століття” – сторінками періодичних видань.

    Інтернет-залежність школярів Інтернет-залежність школярів Інтернет-залежність школярів Інтернет-залежність школярів


  • 11.03.2014 p. На абонементі природничого факультету діє тематична книжкова виставка: "Рослини дивовижної сили".

    На виставці представлено літературу про лікарські рослини, які застосовують в народній медицині при різних захворюваннях та розкрито роль зелених друзів у повсякденному житті людини.

    Рослини дивовижної сили Рослини дивовижної сили Рослини дивовижної сили Рослини дивовижної сили


  • 11.03.2014 p. На абонементі природничого факультету представлено книжкову виставку на тему „Методична скринька вчителя біології”.

    Виставка висвітлює питання наочності у викладанні біології, позакласній роботі та гуртковій роботі юних натуралістів.

    Методична скринька вчителя біології Методична скринька вчителя біології Методична скринька вчителя біології Методична скринька вчителя біології


  • 07.03.2014 p. Вітання від колективу бібліотеки.

    8 березня


  • 06.03.2014 p. На абонементі №1 (1 поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено книжкову виставку на тему: «Яскравий вогонь геніальності Шевченка» – до 200 річниці від дня народження Тараса Шевченка.

    Яскравий вогонь геніальності Шевченка Яскравий вогонь геніальності Шевченка Яскравий вогонь геніальності Шевченка
    Яскравий вогонь геніальності Шевченка Яскравий вогонь геніальності Шевченка Яскравий вогонь геніальності Шевченка


  • 06.03.2014 p. На абонементі № 1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку на тему: «Народи славляться великими мужами» (П. Куліш) – до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

    Народи славляться великими мужами Народи славляться великими мужами Народи славляться великими мужами Народи славляться великими мужами


  • 06.03.2014 p. В читальному залі гуртожитку № 4 діє книжкова виставка до 200-річчя від дня народження українського поета, художника, мислителя Тараса Григоровича Шевченка (1814-1861).

    Усе знесла й перемогла,
    Його любов і сила,
    Того великого вогню,
    І смерть не погасила.

    Тарас Григорович Шевченко Тарас Григорович Шевченко Тарас Григорович Шевченко


  • 03.03.2014 p. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку "Святим, вогненним словом...", присвячену 200-й річниці від дня народження Т. Г. Шевченка, великого українського поета, художника.

    Святим, вогненним словом Святим, вогненним словом Святим, вогненним словом Святим, вогненним словом


  • 25.04.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «Чорнобильська трагедія – біль України» – до Дня Чорнобильської трагедії (1986).

    Чорнобильська трагедія Чорнобильська трагедія Чорнобильська трагедія Чорнобильська трагедія


  • 24.04.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Театр – весь світ» – до 450-річчя від дня народження Уільяма Шекспіра (1564-1616), англійського драматурга і поета доби Відродження.

    Театр – весь світь Театр – весь світь Театр – весь світ


  • 23.04.2014 р. В читальному залі гуртожитку № 4 діє тематична книжкова виставка до Дня Чорнобильської трагедії: «З відстані болю: до пломінця Чорнобильської свічі».

    Чорнобиль Чорнобиль Чорнобиль


  • 23.04.2014 р. В читальному залі гуртожитку № 4 діє книжкова виставка до 450-річчя від дня народження англійського драматурга і поета Уільяма Шекспіра (1564-1616).

    «Ти смерті й забуття минеш дорогу.

    І, відшукавши путь в людські серця,

    Вперед ітимеш із віками в ногу,

    Аж доки дійде світ свого кінця».

    Уільям Шекспір Уільям Шекспір Уільям Шекспір


  • 18.04.2014 р. На абонементі ННІ іноземної філології до 450-річчя від дня народження великого англійського поета і драматурга Вільяма Шекспіра представлено книжкову виставку під назвою «Вечный Гамлет».

    На виставці презентовано твори автора мовою оригіналу, а також у перекладі українською та російською мовами.

    Вечный Гамлет Вечный Гамлет Вечный Гамлет
    Вечный Гамлет Вечный Гамлет Вечный Гамлет


  • 17.04.2014 р. 16 квітня 2014 року бібліотека ННІ іноземної філології за сприяння деканату інституту відкрила полиці буккроссингу.

    На полиці виставлена різноманітна література (підручники, посібники, художня література, журнали) англійською, німецькою, українською, російською та іншими мовами.

    Наголошуємо, що книги можна брати без запису і залишати у себе. Якщо у вас є книги, якими ви можете поділитися з іншими – приносьте їх у бібліотеку або відразу ставте на полиці буккроссингу. WELCOME!

    буккроссинг буккроссинг буккроссинг буккроссинг


  • 15.04.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 до Великодня представлено книжкову виставку.

    «Христос воскрес! Христос воскрес!

    Святкує вся родина.

    Христос воскрес! Христос воскрес!

    Воскресла Україна!».

    Великодень Великодень Великодень Великодень


  • 09.04.2014 р. В читальному залі природничого факультету представлено книжкову виставку, на тему: «Птахи різних материків».

    Виставка знайомить читачів зі світом пернатих, з глобальними проблемами міграції птахів та з цікавою орнітологією.

    Птахи різних материків Птахи різних материків Птахи різних материків Птахи різних материків


  • 09.04.2014 р. В бібліотеці природничого факультету представлено книжкові виставки до Всесвітнього дня здоров'я.

    На абонементі природничого факультету книжкова виставка «Здоров’я – скарб, який завжди з тобою».

    Здоров’я – скарб Здоров’я – скарб Здоров’я – скарб Здоров’я – скарб

    В читальному залі природничого факультету книжкова виставка «Здоровий спосіб життя – запорука здоров’я», яка висвітлює літературу про здорове харчування, рецепти здорової їжі, лікувальну фізкультуру, профілактику ВІЛ/СНІДУ, охорону здоров’я дітей та підлітків.

    запорука здоров’я запорука здоров’я запорука здоров’я запорука здоров’я


  • 09.04.2014 р. На абонементі художньої літератури представлено тематичну книжкову виставку «Мистецька палітра: живопис».

    живопис живопис живопис


  • 08.04.2014 р. До Всесвітнього дня авіації і космонавтики в читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку «До космічних висот».

    До космічних висот До космічних висот До космічних висот До космічних висот


  • 04.04.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Трипільська цивілізація в павутинні тисячоліть» – по сторінках періодичних видань.

    Трипільська цивілізація Трипільська цивілізація Трипільська цивілізація Трипільська цивілізація


  • 01.04.2014 р. На абонементі № 1 (1 поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг на тему: "Шедеври українського художнього мистецтва."

    «Я так люблю оту красу творить,

    Коли натхнення в серці оживає.

    А ще люблю дзвінку високу мить,

    Яка в мистецтво двері відчиняє.»

                                       В. Самійленко

    Шедеври українського художнього мистецтва Шедеври українського художнього мистецтва Шедеври українського художнього мистецтва Шедеври українського художнього мистецтва


  • 01.04.2014 р. На абонементі ННІ іноземної філології до Всесвітнього дня гумору відкрито книжкову виставку під назвою «Language and Humour».

    На виставці представлено гумористичну літературу англійською та німецькою мовами.

    Language and Humour Language and Humour Language and Humour Language and Humour


  • 28.05.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Прихована небезпека» – до Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням.

    Прихована небезпека Прихована небезпека Прихована небезпека Прихована небезпека
  • 22.05.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «Культура кожного народу – найкраще дзеркало його життя» – до Дня слов’янської писемності і культури.

    Культура Культура Культура Культура
  • 21.05.2014 р. До 155-річчя від дня народження англійського письменника Артура Конан Дойля в бібліотеці діють виставки.

    На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку "Геній детективної літератури".

    Артур Конан Дойль Артур Конан Дойль Артур Конан Дойль Артур Конан Дойль

    На абонементі ННІ іноземної філології влаштовано книжкову виставку «Видатний майстер детективу», на якій представлені твори автора мовою оригіналу.

    Артур Конан Дойль Артур Конан Дойль Артур Конан Дойль Артур Конан Дойль
  • 20.05.2014 р. До 215-ї річниці від дня народження Оноре де Бальзака (1799-1850), французького письменника, в бібліотеці діють виставки.

    На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку "Прометей".

    Оноре де Бальзак Оноре де Бальзак Оноре де Бальзак Оноре де Бальзак

    В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Слідами великого романіста».

    Оноре де Бальзак Оноре де Бальзак Оноре де Бальзак Оноре де Бальзак
  • 15.05.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє виставка «Системи освіти країн світу» – сторінками періодичних видань.

    Системи освіти країн світу Системи освіти країн світу Системи освіти країн світу Системи освіти країн світу
  • 14.05.2014 р. 14 травня в бібліотеці Житомирського державного університету ім. І. Франка було проведено заняття зі студентами ННІ філології та журналістики.

    Студенти 4 курсу заочного відділу відвідали заняття з «Основ бібліотекознавства», під час якого ознайомились з пошуковими можливостями електронного та традиційних карткових каталогів бібліотеки, дізнались про алгоритм роботи з ними та довідались про особливості фонду бібліотеки. Також розглянули причини помилок у здійсненні пошуку інформації та визначили шляхи їх попередження.

  • 14.05.2014 р. 13 травня в приміщенні читального залу № 1 була проведена вікторина зі світової літератури.

    13 травня в приміщенні читального залу № 1 за ініціативи доцента кафедри теорії та історії світової літератури Наталії Астрахан була проведена вікторина зі світової літератури. Учасниками стали учні старших класів шкіл № 26, 35, 36 м. Житомира та студенти 15 гр. ННІ філології та журналістики. Вікторина складалась із декількох блоків запитань. За оцінкою компетентного журі перемогу здобули учні школи № 26. Вітаємо всіх учасників!

    вікторина зі світової літератури вікторина зі світової літератури вікторина зі світової літератури вікторина зі світової літератури
  • 14.05.2014 р. 13 травня 2014 року в приміщенні читального залу № 1 пройшов захід: «Україна у Другій світовій війні: пам’ять народна й особиста».

    За ініціативи кафедри видавничої справи та редагування 13 травня 2014 року в приміщенні читального залу № 1 пройшов захід: «Україна у Другій світовій війні: пам’ять народна й особиста». Зі вступним словом до присутніх звернулась викладач кафедри Наталіна Зелінська. Науковий коментар про Житомирщину в роки Великої Вітчизняної війни надав кандидат історичних наук Сергій Стельникович. Присутні в залі поділилися спогадами про долі рідних і близьких у часи війни. Заключне слово сказала заступник директора ННІ філології та журналістики Марія Масловська. Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

    Україна у Другій світовій війні Україна у Другій світовій війні Україна у Другій світовій війні Україна у Другій світовій війні
    Україна у Другій світовій війні Україна у Другій світовій війні Україна у Другій світовій війні
  • 14.05.2014 р. До Міжнародного дня музеїв в читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку «Скарбниці шедеврів світу».

    Міжнародний день музею Міжнародний день музею Міжнародний день музею Міжнародний день музею
  • 13.05.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Україна – Європа: тести на сумісність» – до Дня Європи в Україні.

    Україна – Європа Україна – Європа Україна – Європа Україна – Європа
  • 08.05.2014 р. На абонементі № 1 (1 поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено книжкову виставку «Сальвадор Далі – король сюрреалізму» – до 100-річчя від дня народження художника.

    Сальвадор Далі Сальвадор Далі Сальвадор Далі Сальвадор Далі


  • 08.05.2014 р. На абонементі № 1 (1 поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено книжкову виставку до Міжнародного дня сім’ї.

    «Сім’я – це візерунчаста паутина. Неможливо торкнути одну її нитку, не викликавши при цьому вібрації всіх інших» (Д. Сеттерфілд)

    День сім’ї День сім’ї День сім’ї День сім’ї


  • 08.05.2014 р. На абонементі № 1 (2 поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг до Дня Перемоги.

    «Звання, і прізвища, і дати.

    Печалі бронзове лиття.

    Лежать наморені солдати,

    А не проживши й півжиття» (Л. Костенко).

    День Перемоги День Перемоги День Перемоги День Перемоги


  • 06.05.2014 р. На абонементі художньої літератури представлено тематичну книжкову виставку «Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі» (Друга світова війна у дзеркалі літератури).

    Друга світова війна у дзеркалі літератури Друга світова війна у дзеркалі літератури Друга світова війна у дзеркалі літератури Друга світова війна у дзеркалі літератури


  • 06.05.2014 р. На абонементі ННІ іноземної філології відкрито тематичну виставку країнознавчої літератури під назвою «Look at Britain».

    До уваги читачів представлені книги англійською мовою про історію, культуру, характер та звичаї британців.

    Look at Britain Look at Britain Look at Britain Look at Britain


  • 05.05.2014 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Возьмёмся за руки, друзья, чтоб не пропасть поодиночке!», присвячену 90-річчю від дня народження Булата Окуджави, російського поета, прозаїка, драматурга.

    Булат Окуджава Булат Окуджава Булат Окуджава


  • 25.06.2014 р. До Дня Конституції України в читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку «Права і закони у твоєму житті».

    День Конституції України День Конституції України День Конституції України День Конституції України
  • 23.06.2014 р. На абонементі № 1 (2 поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено книжкову виставку дитячої літератури «Чарівний світ казок».

    Чарівний світ казок Чарівний світ казок Чарівний світ казок Чарівний світ казок
  • 20.06.2014 р. На абонементі № 1 (2 поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено книжкову виставку «Стогін землі» – до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

    Стогін землі Стогін землі Стогін землі Стогін землі
  • 20.06.2014 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку "Концепція життя Анни Ахматової", присвячену 125 річчю від дня народження поетеси.

    Анна Ахматова Анна Ахматова Анна Ахматова Анна Ахматова
  • 13.06.2014 р. На абонементі № 1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) діє книжкова виставка книг, присвячена 140 річниці від дня народження Марка Черемшини: «Карби життєвого шляху».

    Марк Черемшин Марк Черемшин Марк Черемшин Марк Черемшин
  • 10.06.2014 р. На абонементі художньої літератури представлено тематичну книжкову виставку "Магія класичного детективу: майстри жанру".

    Магія класичного детективу Магія класичного детективу Магія класичного детективу Магія класичного детективу
  • 06.06.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «Економіка України в умовах нових ринкових відносин» – сторінками періодичних видань.

    Економіка України Економіка України Економіка України Економіка України
  • 05.06.2014 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Я памятник себе воздвиг нерукотворный…», присвячену 215-й річниці від дня народження О. С. Пушкіна, російського поета, письменника.

    О. С. Пушкін О. С. Пушкін О. С. Пушкін О. С. Пушкін
  • 05.06.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Перехрестя фізики…» – міжпредметні зв’язки.

    Перехрестя фізики Перехрестя фізики Перехрестя фізики Перехрестя фізики
  • 04.06.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «Есть в мире сердце, где живу я…» – до 215-ої річниці від дня народження Олександра Пушкіна (1799-1837), російського поета.

    Олександр Пушкін Олександр Пушкін Олександр Пушкін Олександр Пушкін
  • 30.09.2014 р. На абонементі ННІ іноземної філології до Міжнародного дня перекладача відкрито книжкову виставку під назвою «Словниковий дивосвіт».

    На виставці у відкритому перегляді представлені лексикографічні джерела різними мовами.

    Словниковий дивосвіт Словниковий дивосвіт Словниковий дивосвіт Словниковий дивосвіт
  • 29.09.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «…Змінююсь, як світанковий круг…» – до 85-річчя від дня народження Д. Павличка (1929), українського поета.

    Павличко Павличко Павличко Павличко
  • 26.09.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «Народний рух України за перебудову» – до 25-річчя створення громадсько-політичної організації.

    Народний рух України за перебудову Народний рух України за перебудову Народний рух України за перебудову Народний рух України за перебудову
  • 26.09.2014 р. До 95-річчя Житомирського державного університету ім. І. Франка та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек 30 вересня в бібліотеці буде проведено Міжрегіональний науково-практичний семінар «Сучасні проблеми обслуговування користувачів бібліотек ВНЗ».

    Програма семінару.

    Семінар
  • 25.09.2014 р. 25 вересня в науковому читальному залі центрального корпусу бібліотеки було проведено заняття зі студентами 31 та 32 груп ННІ іноземної філології.

    У рамках тісної співпраці бібліотеки та завідувача кафедри міжкультурної комунікації Вікторії Жуковської відбулось вже традиційне заняття в бібліотеці. Завідувач науково-методичного відділу Тетяна Бондарчук розповіла про історію створення бібліотеки, її структуру, пошук інформації в електронному каталозі, ознайомила із фондами наукового читального залу, розкрила методику складання шифрів за таблицями УДК та визначення авторського знаку, детально зупинилась на особливостях складання бібліографічного опису.

    Під час бесіди завідувача інформаційно-бібліографічного відділу Аліни Мартинюк про алгоритм пошуку інформації в традиційних карткових каталогах студенти мали змогу власноруч знайти потрібну інформацію.

    заняття зі студентами заняття зі студентами заняття зі студентами заняття зі студентами
    заняття зі студентами заняття зі студентами заняття зі студентами заняття зі студентами
  • 18.09.2014 р. 18 вересня в науковому читальному залі центрального корпусу бібліотеки було проведено заняття із студентами 3 курсу ННІ педагогіки.

    У рамках заняття завідувач науково-методичного відділу Тетяна Бондарчук розповіла про історію створення бібліотеки, її структуру, пошук інформації в електронному каталозі та детально ознайомила із фондами наукового читального залу, перлиною якого є зібрання букіністичної літератури.

    Бібліотекар абонементу художньої літератури Світлана Колодюк ознайомила з особливостями фонду свого відділу та матеріалами, які розміщено на сайті бібліотеки університету.

    Завідувач відділу комплектування, обробки літератури та наукової організації каталогів Олена Гриценко розкрила методику складання шифрів за таблицями УДК, ББК та визначення авторського знаку. Формування цих шифрів є дуже відповідальною та складною працею, адже від результату залежить місце, де буде знаходитись документ у фондах бібліотеки і чи зможе потім знайти даний документ і читач, і бібліотекар.

    Під час бесіди завідувача інформаційно-бібліографічного відділу Аліни Мартинюк про алгоритм пошуку інформації в традиційних карткових каталогах студенти мали змогу особисто знайти потрібну інформацію.

    Екскурсія Екскурсія Екскурсія Екскурсія
    Екскурсія Екскурсія Екскурсія Екскурсія
  • 17.09.2014 р. До 95-річчя Житомирського державного університету ім. І. Франка бібліотекою проводяться екскурсії для студентів перших курсів.

    17 вересня в науковому читальному залі центрального корпусу бібліотеки було проведено екскурсію для студентів 16 та 17 груп ННІ педагогіки Присутні почули від завідувача науково-методичного відділу Тетяни Бондарчук відомості щодо історії створення бібліотеки, кількісного і якісного складу фондів, довідались про структуру бібліотеки, переглянули найцінніші букіністичні видання, списки та покажчики літератури, створені бібліотекарями та ознайомились з новими формами роботи.

    Також відвідати всі пункти видачі літератури: абонемент № 1, абонемент художньої літератури, читальний зал № 1, бібліотеку ННІ іноземної філології.

    Присутні отримали важливу та цікаву інформацію щодо роботи бібліотеки.

    Екскурсія Екскурсія Екскурсія Екскурсія
    Екскурсія Екскурсія Екскурсія Екскурсія
  • 17.09.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «Слідами феї Моргани…» – до 150-річчя від дня нарождення М. Коцюбинського (1864-1913), українського письменника.

    Коцюбинський Коцюбинський Коцюбинський Коцюбинський
  • 15.09.2014 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку "Романтика подорожей і пригод", присвячену 225-й річниці від дня народження Фенімора Купера, американського письменника.

    Купер Купер Купер Купер
  • 10.09.2014 р. На абонементі № 1 (1 поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено книжкову виставку «Душі людської дивний чарівник» до 120 річниці від дня народження Олександра Довженка.

    Довженко Довженко Довженко Довженко
  • 09.09.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «Веселий мудрець» – до 245-річчя від дня народження І. Котляревського (1769-1838), українського письменника.

    Котляревський Котляревський Котляревський Котляревський
  • 08.09.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Тренінг як форма психологічної допомоги. Різноманітність тренінгів» – сторінками періодичних видань.

    Тренінг Тренінг Тренінг Тренінг
  • 04.09.2014 р. На абонементі художньої літератури представлено тематичну книжкову виставку "Лабораторія фантастики - фентезі".

    фентезі фентезі фентезі фентезі
  • 01.09.2014 р. У бібліотеці розпочато видачу комплектів книг студентам-першокурсникам. Про час отримання літератури Вас повідомить деканат.

    Лише за один день видачі комплектів літературою було забезпечено 118 студентів-першокурсників та видано їм 1100 примірників книг.

    фентезі фентезі фентезі фентезі
  • 01.09.2014 р. В рамках проведення свята Першого дзвоника у холі навчально-лабораторного корпусу № 4 бібліотека представила Виставку нових надходжень за 2014 рік.

    На виставці презентовано періодичні видання, що передплачує бібліотека, нові надходження літератури для кожного факультету та бібліографічна діяльність бібліотекарів.

    свято Першого дзвоника свято Першого дзвоника свято Першого дзвоника свято Першого дзвоника
    свято Першого дзвоника свято Першого дзвоника свято Першого дзвоника свято Першого дзвоника
  • 01.09.2014 р. На абонементі № 1 (2 поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено книжкову виставку до дня фізичної культури та спорту.

    «Хто здоровий, той працює

    Вчиться радісно й завзято.

    Він співає і танцює,

    Кожен день у нього свято!»

    День фізичної культури та спорту День фізичної культури та спорту День фізичної культури та спорту День фізичної культури та спорту
  • 31.10.2014 р. 31 жовтня 2014 року в бібліотеці було проведено профорієнтаційну зустріч-екскурсію для студентів-майбутніх бібліотекарів І та ІІ курсів Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. І. Огієнка.

    Бібліотекарі університету з радістю зустрічають майбутню зміну професіоналів. Студенти коледжу культури кожного року під час практичних занять знайомляться з фондами бібліотек міста.

    Під час екскурсії завідувач науково-методичного відділу Тетяна Бондарчук ознайомила присутніх з історією створення університету, структурою, основними показниками роботи, фондами та можливостями бібліотеки, представила сторінку бібліотеки на сайті університету.

    Студенти відвідали всі пункти видачі літератури.

    ІІ курсу Житомирського коледжу ІІ курсу Житомирського коледжу ІІ курсу Житомирського коледжу ІІ курсу Житомирського коледжу
  • 31.10.2014 р. 31 жовтня 2014 року в науковому читальному залі відбулось практичне заняття зі студентами ІІ курсу ННІ філології та журналістики.

    Студенти мали змогу почути від завідувача науково-методичного відділу Тетяни Бондарчук історію бібліотеки, основні показники, особливості роботи наукового читального залу.

    Завідувач віділу комплектування, обробки літератури та наукової організації каталогів Олена Гриценко розповіла про можливості відділу, щодо систематизації літератури, про методику надання індексу УДК та ББК. Присутні на практиці визначили авторський знак віртуальних книг.

    Під час бесіди про довідково-бібліографічний апарат бібліотеки завідувач інформаційно-бібліографічного відділу Аліна Мартинюк ознайомила студентів з алгоритмом пошуку в алфавітному та систематичному каталогах.

    Такі заняття вже стали традиційними зі студентами-майбутніми видавцями завдяки тісній співпраці бібліотеки та викладача Наталіни Зелінської.

    ІІ курсу ННІ філології ІІ курсу ННІ філології ІІ курсу ННІ філології ІІ курсу ННІ філології
  • 30.10.2014 р. На абонементі художньої літератури представлено книжкову тематичну виставку "Детектив очима жінки".

    Детектив очима жінки Детектив очима жінки Детектив очима жінки Детектив очима жінки
  • 23.10.2014 р. 23 жовтня в бібліотеці було проведено екскурсію зі студентами 21 групи ННІ філології та журналістики.

    В ході екскурсії присутні почули історію бібліотеки, дізнались про основні показники та сучасні можливості, ознайомились з книжковими фондами, особливу уваги приділили букіністичній літературі.

    В науковому читальному залі бібліотеки для групи було проведено огляд літератури на тему: «Журналістика як всесвіт».

  • 21.10.2014 р. На абонементі №1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка книг «Виховуємо дошкільнят».

    Виховуємо дошкільнят Виховуємо дошкільнят Виховуємо дошкільнят Виховуємо дошкільняту
  • 20.10.2014 р. Бібліотекарі долучились до святкування Дня університету.

    святкування Дня університету святкування Дня університету
  • 17.10.2014 р. На абонементі ННІ іноземної філології до 95-ї річниці нашого університету представлено книжкову виставку «На шляху інноваційного розвитку» - праці викладачів ННІ іноземної філології.

    На шляху інноваційного розвитку На шляху інноваційного розвитку На шляху інноваційного розвитку На шляху інноваційного розвитку
  • 16.10.2014 р. В бібліотеці ННІ іноземної філології проведена зустріч зі студентами-першокурсниками «Welcome to the Library».

    Бібліотекар Власова Євгенія Георгіївна ознайомила студентів 15 групи з цікавою англомовною літературою, енциклопедіями та словниками, якими багатий фонд нашої бібліотеки.

    Welcome to the Library Welcome to the Library Welcome to the Library
  • 15.10.2014 р. 15 жовтня в науковому читальному залі проведено традиційні заняття зі студентами 34 та 35 груп ННІ іноземної філології.

    Під час проведення практичних занять з Основ наукових досліджень завідувач науково-методичного відділу Тетяна Бондарчук розповіла про історію створення бібліотеки, її структуру, пошук інформації в електронному каталозі, ознайомила із фондами наукового читального залу, розкрила методику складання шифрів за таблицями УДК та визначення авторського знаку, детально зупинилась на особливостях складання бібліографічного опису.

    Під час бесіди завідувача інформаційно-бібліографічного відділу Аліни Мартинюк про алгоритм пошуку інформації в традиційних карткових каталогах студенти мали змогу власноруч знайти потрібну інформацію.

    пара пара пара пара
  • 15.10.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 відбулась зустріч з методистами Житомирського територіального центру МАН.

    З вітальним словом до гостей звернулась проректор з наукової і міжнародної роботи Н. Сейко. В зустрічі взяли участь викладачі університету Н. Кусяк, А. Грищук, О. Шимон. Завідувач науково-методичного відділу бібліотеки Т. Бондарчук презентувала діяльність та основні показники бібліотеки, а також представила сторінку бібліотеки на сайті університету.

    МАН МАН МАН МАН
  • 14.10.2014 р. До 95-річчя ЖДУ ім. І. Франка в читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку «Мій рідний вуз – моя ти Alma mater!».

    95-річчя ЖДУ ім. І. Франка 95-річчя ЖДУ ім. І. Франка 95-річчя ЖДУ ім. І. Франка 95-річчя ЖДУ ім. І. Франка
  • 14.10.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Світ краси – українське художнє мистецтво» – до Дня художника.

    День художника День художника День художника День художника
  • 13.10.2014 р. На абонементі №1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) діє книжкова виставка: «В уме своем я создал мир иной…» - до 200 річчя від дня народження М. Ю. Лермонтова.

    М. Ю. Лермонтов М. Ю. Лермонтов М. Ю. Лермонтов М. Ю. Лермонтов
  • 10.10.2014 р. До Дня українського козацтва в читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку «Козацькому роду нема переводу».

     Українське козацтво Українське козацтво Українське козацтво Українське козацтво
  • 10.10.2014 р. На абонементі №1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) діє книжкова виставка: «І не буде переводу, українському народу, доки із глибин сторіч, долина козацький клич» – до Дня українського козацтва.

     Українське козацтво Українське козацтво Українське козацтво Українське козацтво
  • 10.10.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє виставка «Українське козацтво – самобутній національний феномен» – сторінками періодичних видань.

     Українське козацтво Українське козацтво Українське козацтво Українське козацтво
  • 08.10.2014 р. 8 жовтня бібліотекарем абонементу художньої літератури проведено бібліографічний огляд "Літературні орієнтири: сторінками цікавих книжок".

    У науковому читальному залі бібліотекар Світлана Колодюк розкрила світ художнього твору. Студенти 11 групи ННІ педагогіки ознайомилися з різножанровою літературою та віртуальними презентаціями, які розміщені на сайті бібліотеки університету.

     Виховна година Виховна година Виховна година Виховна година
  • 03.10.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «Грані педагогічної майстерності» – до Всесвітнього дня вчителів.

     Всесвітнього дня вчителя Всесвітнього дня вчителя Всесвітнього дня вчителя Всесвітнього дня вчителя
  • 01.10.2014 р. На абонементі №1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка книг «Госпожу свою, Музыку, славлю!» (М. Цветаєва) – до міжнародного дня музики.

     дня музики  дня музики  дня музики  дня музики
  • 01.10.2014 р. 30 вересня до 95-річчя університету та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек в бібліотеці відбувся Міжрегіональний науково-практичний семінар.

    На семінарі були присутні: колектив бібліотеки Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди, директор бібліотеки Житомирського державного технологічного університету О. М. Могиленко, директор бібліотеки Житомирського національного агроекологічного університету М. В.Ігнатюк.

    До організаційного комітету семінару ввійшли: проректор з навчально-методичної та виховної роботи Житомирського державного університету ім. І. Франка А. В. Шевчук, декан факультету фізичного виховання і спорту Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди В. В. Куйбіда, директор бібліотеки Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету ім. Г. Сковороди О. І. Шкира та заступник директора бібліотеки Житомирського державного університету ім. І. Франка Н. К. Громницька.

    На зібранні було презентовано діяльність бібліотек та розглянуто основні напрямки їх роботи, обговорено актуальні проблеми обслуговування користувачів. Гості мали змогу ознайомитись зі структурою бібліотеки університету та з бібліографічною продукцією бібліотекарів, переглянути експозиції Музею старожитностей та Природничого музею, відвідати мальовничі куточки нашого древнього міста.

    семінар семінар семінар семінар
    семінар семінар семінар семінар
    семінар семінар семінар семінар
  • 01.10.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Музика як мова почуттів» - до Міжнародного дня музики.

    Музика як мова почуттів Музика як мова почуттів Музика як мова почуттів Музика як мова почуттів
  • 24.11.2014 р. Зведена база даних дисертацій ДНПБ імені В.О. Сухомлинського.

    З метою створення інтегрованого галузевого інформаційного ресурсу ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського спільно з провідними освітянськими бібліотеками започаткувала формування і розміщення на базі свого порталу зведеної бази даних дисертацій з питань освіти, педагогіки та психології. Скористатись ресурсом ви можете за посиланням.

    Зведена база даних дисертацій

    Вольтер
  • 21.11.2014 р. На абонементі № 1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка книг до 320 річчя з дня народження Вольтера «Патріарх французького Просвітництва».

    Вольтер Вольтер Вольтер Вольтер
  • 20.11.2014 р. 20 листопада бібліотекарі університету відвідали XV міжрегіональну науково-практичну конференцію.

    В бібліотеці Житомирського національного агроекологічного університету відбулась конференція на тему: «Традиційні та нові послуги сучасної бібліотеки». З вітальним словом до присутніх звернувся в. о. ректора ЖНАЕУ проректор з наукової роботи та інноваційного розвитку, доктор економічних наук О. В. Скидан.

    Учасниками конференції було розглянуто низку питань щодо традиційних та запровадження інноваційних послуг в бібліотеці.

    До уваги зібрання запропоновані такі теми: «Наукометричний інструментарій в Google Scholar: можливості для аграрної науки України» - доповідач Ігнатюк М. В., директор бібліотеки Житомирського національного агроекологічного університету; «Електронні інформаційні ресурси в системі бібліотечно-інформаційних послуг бібліотеки ЖДТУ» - доповідач Могиленко О. М., директор бібліотеки Житомирського державного технологічного університету; «Компетенція бібліотекаря у цифровому середовищі» - доповідач Мозгова Л. А., заступник директора з наукової роботи Житомирської обласної бібліотеки для дітей; «Інновації та традиції в бібліотеці Житомирського державного університету імені Івана Франка» - доповідач Громницька Н. К., заступник директора бібліотеки Житомирського державного університету імені Івана Франка; «Регіональний PR-офіс сучасних бібліотек Житомирщини: менеджмент, делегування функцій та контроль за командною роботою» - доповідач Журавська Н. А., головний бібліограф сектору бібліографії Житомирської обласної бібліотеки для дітей; «Використання у бібліотечній справі програм для створення відеозаписів з екрану» - доповідач Бугайов В. С., фахівець ІІ категорії відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення бібліотеки ЖНАЕУ; «Використання нових інтерактивних форм роботи зі студентами: досвід бібліотеки Житомирського національного агроекологічного університету» - доповідач Гейзе І. С., методист бібліотеки ЖНАЕУ.

    Презентації доповідачів мали яскравий інформаційний характер.

    науково-практична конференція науково-практична конференція науково-практична конференція width= науково-практична конференція
  • 19.11.2014 р. На абонементі ННІ іноземної філології відкрито книжкову виставку під назвою «Let’s Talk”.

    На виставці у відкритому перегляді представлена література з розмовної практики англійської мови.

    Let’s Talk Let’s Talk Let’s Talk Let’s Talk
  • 19.11.2014 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Філософські та політичні ідеї в творах Вольтера», присвячену 320 річниці від дня народження французького письменника, мислителя, публіциста.

    Вольтер Вольтер Вольтер Вольтер
  • 19.11.2014 р. На абонементі природничого факультету представлено тематичну виставку: «Пташиний світ» – сучасний стан та роль птахів в природному середовищі.

    Виставка знайомить читача з цікавим і різноманітним світом пернатих.

    Пташиний світ Пташиний світ Пташиний світ Пташиний світ
  • 18.11.2014 р. На абонементі №1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка книг: «У той рік заніміли зозулі» - до днів вшанування пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років.

    вшанування пам’яті жертв голодомору вшанування пам’яті жертв голодомору вшанування пам’яті жертв голодомору вшанування пам’яті жертв голодомору
  • 18.11.2014 р. На абонементі № 1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка книг: «Храм слова: українська мова – твого життя основа» – до дня української писемності та мови.

    українська мова українська мова українська мова українська мова
  • 17.11.2014 р. 17 листопада бібліотекарі університету відвідали книжкову гостину "Сонячне слово".

    Дійство відбувалось у Житомирському коледжі культури і мистецтв ім. І. Огієнка, під час якого можна було придбати книги на виставці-ярмарку, взяти участь у круглому столі «Сучасна українська книга» та поспілкуватись з видатними особистостями.

    Сонячне слово Сонячне слово Сонячне слово
  • 17.11.2014 р. Вітаємо з Днем студента!

    Вітаємо з Днем студента!
  • 14.11.2014 р. Для студентів 41 та 42 груп фізико-математичного факультету проведено бібліографічний огляд літератури.

    12 листопада 2014 року бібліотекарями абонементу № 1, за сприяння викладача кафедри методики викладання математики, фізики та інформатики професора Ленчука І. Г., було проведено бібліографічний огляд літератури на тему: «Біля класної дошки: методика викладання математики в середній школі» для студентів 41 та 42 груп фізико-математичного факультету.

    огляд літератури огляд літератури огляд літератури огляд літератури
  • 14.11.2014 р. 12.11.2014 в актовому залі гуртожитку №4 відбувся літературно-музичний вечір на тему «Спішіть робити добрі справи».

    Добрі вчинки… Чи замислювались ми коли-небудь,як часто ми творимо добро для інших? Насправді, щоб робити добро не обов’язково допомагати великими фінансами. Цей осінній вечір запам’ятається глядачам надовго, він дав можливість зрозуміти, що не так усе й погано в житті, що існують ще люди, які знають, що таке добро, і вміють його творити.

    «Поспішайте творити добро на землі. Духовне добро стократ цінніше матеріального» – під таким девізом проходила зустріч організована бібліотекарем Т. В. Вересівською.

    Глядачі – співробітники бібліотеки, працівники та мешканці гуртожитку отримали насолоду від гарно підібраних поетичних та музичних творів, уміло прикрашеної зали та доброзичливої атмосфери. Слова вдячності висловлюємо студентам 42 групи ННІ філології та журналістики Герасимчук Оксані, Бордюг Катерині та Савчук Ларисі. Натхнення вам дівчата та добра.

    Спішіть робити добрі справи Спішіть робити добрі справи Спішіть робити добрі справи Спішіть робити добрі справи
  • 12.11.2014 р. В читальному залі природничого факультету діє книжкова виставка "За датами - імена, за іменами - історія".

    На виставці представлена література з історії нашої держави, про видатні постаті в історії України.

    видатні постаті в історії України видатні постаті в історії України видатні постаті в історії України видатні постаті в історії України
  • 12.11.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «Ніколи не сміявся без любові» – до 125-річчя від дня народження О. Вишні (П. М. Губенко) (1889-1956), українського письменника.

    О. Вишня О. Вишня О. Вишня О. Вишня
  • 11.11.2014 р. На абонементі №1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка книг «Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб…» ( І. Огієнко) – до дня української писемності та мови.

    Мова Мова Мова Мова
  • 10.11.2014 р. 10 листопада в бібліотеці проведено екскурсію з учнями 5-го класу ЗОШ № 21.

    Під час знайомства з бібліотекою, зі слів завідувача науково-методичного відділу Т. А. Бондарчук, учні дізнались про історію створення університету, структуру бібліотеки, мали змогу потримати в руках найстаріші книги, відвідали всі пункти видачі літератури та музей старожитностей.

    Дітей вразила велика кількість експонатів музею і те, з якою обізнаністю та теплотою розповідає про них засновниця музею М. В. Масловська.

    Такі екскурсії в бібліотеці для учнів різних шкіл вже стали гарною традицією, позитивні емоції отримують і школярі і бібліотекарі.

    екскурсія для ЗОШ № 21 екскурсія для ЗОШ № 21 екскурсія для ЗОШ № 21 екскурсія для ЗОШ № 21
    екскурсія для ЗОШ № 21 екскурсія для ЗОШ № 21 екскурсія для ЗОШ № 21 екскурсія для ЗОШ № 21
  • 10.11.2014 р. 7 листопада за ініціативи колективу читального залу бібліотеки ЖДУ ім. І. Франка та за участю кафедри естетики, етики та образотворчого мистецтва ННІ педагогіки було проведено майстер-клас «Лялька-мотанка. Секрети українського лялькарства».

    Ми часто чуємо останнім часом про відродження народної традиції, її збереження та передачу наступним поколінням. Набувають популярності вечорниці, різноманітні майстер-класи з декоративно-ужиткового мистецтва, танцю, пісні тощо.

    Одним із таких видів мистецтва є створення ляльок-мотанок. Лялька-мотанка – не просто лялька. Наші пращури вважали, що це магічна істота, яка має тісний зв’язок з потойбіччям, тому і виготовлення її було певною містичною дією. Лялька-мотанка – українська народна лялька, символ жіночої мудрості, родинний оберіг.

    Студенти 24 групи інституту та колектив читального залу долучились до старовинного мистецтва мотання ляльки-оберега. Майстер-клас провела Людмила Заліщук.

    Лялька-мотанка Лялька-мотанка Лялька-мотанка Лялька-мотанка
    Лялька-мотанка Лялька-мотанка Лялька-мотанка Лялька-мотанка
  • 07.11.2014 р. До Дня української писемності і мови в читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку «О слово рідне! Шум дерев! Музика зір блакитнооких».

    О слово рідне! О слово рідне! О слово рідне! О слово рідне!
  • 06.11.2014 р. 5 листопада в бібліотеці ННІ іноземної філології для студентів 1 курсу був проведений відеотренінг на тему «Моя щаслива сім’я!».

    Провела тренінг Пархомчук Тетяна Володимирівна, представник Всеукраїнської благодійної організації «АСЕТ» м. Житомира.

    Мета зустрічі – збагатити відносини між дітьми та батьками, сприяти утвердженню щасливої родини, де панує взаєморозуміння і радість спілкування.

    Відеотренінг добре сприймається, має високий виховний вплив та відповідає віковим особливостям студентів. Використання різноманітних тематичних відеороликів, наочних матеріалів, дискусій, цікавих завдань та життєвих історій дає змогу студентам добре засвоїти інформацію.

    Моя щаслива сім’я! Моя щаслива сім’я! Моя щаслива сім’я! Моя щаслива сім’я!
  • 05.11.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено виставку «Інноваційні технології в системі освіти. Освіта та інновації» – сторінками періодичних видань.

    Освіта та інновації Освіта та інновації Освіта та інновації Освіта та інновації
  • 04.11.2014 р. На абонементі природничого факультету та факультету фізичного виховання і спорту, представлено тематичну виставку: "Комахи в біосфері".

    Виставка висвітлює великий і різноманітний світ комах, його значення в біосфері та житті людини.

    Комахи в біосфері Комахи в біосфері Комахи в біосфері Комахи в біосфері
  • ПЛАН РОБОТИ БІБЛІОТЕКИ ЖИТОМИРСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ІВАНА ФРАНКА НА 2014 РІК
    детальніше ... doc
    ЗВІТ ПРО РОБОТУ БІБЛІОТЕКИ ЖИТОМИРСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ІВАНА ФРАНКА ЗА 2013 РІК
    У бібліотеці Житомирського державного університету ім. Івана Франка протягом останніх років відбуваються значні зміни обумовлені змінами в діяльності університету - вводяться нові дисципліни і навчальні курси...
    детальніше ... doc

  • 30.12.2014 р. З Новим роком та Різдвом Христовим!

    Вітання  з 2015 роком
  • 25.12.2014 р. На абонементі №1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка книг: «Легкі крила: на допомогу молодому вчителю».

    Легкі крила Легкі крила Легкі крила Легкі крила
  • 25.12.2014 р. На абонементі №1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка книжкових новинок з психології: «Твої можливості, людино!».

    Твої можливості, людино Твої можливості, людино Твої можливості, людино Твої можливості, людино
  • 23.12.2014 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Когда я не сочиняю и не рисую, я не живу», присвячену 215-й річниці від дня народження Карла Павловича Брюллова, російського живописця.

    Брюллов Брюллов Брюллов Брюллов
  • 22.12.2014 р. До уваги студентів, викладачів!

    У січні –лютому 2015 року обслуговування студентів та викладачів усіх факультетів та інститутів ЖДУ буде здійснюватися у центральному корпусі бібліотеки згідно графіку роботи.

    Студентам та викладачам природничого факультету, факультету фізичного виховання і спорту, навчально-наукового інституту іноземної філології замовлення літератури пропонується здійснювати:
    • на абонементі №1, І поверх центрального корпусу бібліотеки, вул. В. Бердичівська, 38
    • в телефонному режимі – тел. бібліотеки 43-15-21, внутрішній -214
    • за електронною адресою відділу обслуговування бібліотеки – vo@zu.edu.ua
    • через Віртуальну довідкову службу «Запитай бібліотекаря» на сайті бібліотеки.

    Видача замовленої літератури студентам указаних факультетів буде здійснюватися щовівторка з 14.00 – 16.00 години.

    Адміністрація бібліотеки.

  • 22.12.2014 р. На абонементі №1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка книг: «Петро Могила – традиціоніст, реформатор, опортуніст» - до 440 річниці від дня народження П. Могили, українського просвітника.

    Петро Могила Петро Могила Петро Могила Петро Могила
  • 22.12.2014 р. В читальному залі природничого факультету діє виставка "Спорт - посол миру".

    На виставці представлена література про олімпійський спорт, окремі види спорту, фізичне виховання студентів вищих навчальних закладів.

    Спорт - посол миру Спорт - посол миру Спорт - посол миру Спорт - посол миру
  • 19.12.2014 р. На абонементі ННІ іноземної філології діє тематична книжкова виставка під назвою «Відкрий енциклопедію!».

    Читачі мають можливість ознайомитися з довідковою літературою англійською та німецькою мовами.

    Відкрий енциклопедію Відкрий енциклопедію Відкрий енциклопедію Відкрий енциклопедію
  • 18.12.2014 р. На абонементі природничого факультету представлено тематичну виставку: «Люди науки» - в якій висвітлено літературу про видатних вітчизняних та зарубіжних вчених в галузі природничих наук.

    Люди науки Люди науки Люди науки Люди науки
  • 16.12.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Духовна криниця українських традицій» – традиції і обряди українського народу.

    традиції і обряди українського народу традиції і обряди українського народу традиції і обряди українського народу традиції і обряди українського народу
  • 11.12.2014 р. На абонементі художньої літератури представлено тематичну книжкову виставку «Екранізована класика».

    Екранізована класика Екранізована класика Екранізована класика Екранізована класика
  • 10.12.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє виставка «Український етнос у часі і просторі» – по сторінках періодичних видань.

    Український етнос у часі і просторі Український етнос у часі і просторі Український етнос у часі і просторі Український етнос у часі і просторі
  • 09.12.2014 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Сузір’я письменників Житомира».

    Сузір’я письменників Житомира Сузір’я письменників Житомира Сузір’я письменників Житомира Сузір’я письменників Житомира
  • 05.12.2014 р. На абонементі ННІ іноземної філології відкрито тематичну виставку під назвою «Political Science: Points of View».

    До уваги читачів представлена література з політології англійською та українською мовами.

    Political Science Political Science Political Science Political Science
  • 01.12.2014 р. На абонементі природничого факультету представлена виставка: «СНІД – ворог непримітний, але смертельний», яка спрямована на формування здорового способу життя та турботу про власне здоров’я.

    СНІД СНІД СНІД СНІД