Архів новин за 2015 рік

  • 29.01.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «За волю України. Полеглим синам в бороні під Крутами» – до Дня пам’яті учасників битви під Крутами.

    битвa під Крутами битвa під Крутами битвa під Крутами битвa під Крутами
  • 27.01.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Майстер літературної деталі», присвячену 155-річчю від дня народження А. П. Чехова, російського письменника, драматурга.

    Чехов Чехов Чехов Чехов
  • 24.01.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє виставка «Самоосвіта. Самостійна діяльність як фактор професійного становлення» – сторінками періодичних видань.

    Самоосвіта Самоосвіта Самоосвіта Самоосвіта
  • 23.01.2015 р. На абонементі ННІ іноземної філології відкрито тематичну книжкову виставку під назвою «English for Careers».

    На виставці представлені підручники з навчання англійської мови для представників різних професій.

    English for Careers English for Careers English for Careers English for Careers
  • 22.01.2015 р. На абонементі №1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг з нагоди 96 років від часу проголошення об’єднання двох українських державних утворень УНР і ЗУНР.

    «Ніхто нам не збудує держави,

    Коли ми самі її не збудуємо,

    І ніхто з нас не зробить нації,

    Коли ми самі нацією не схочемо бути»

                                                           (В. Липинський).

    УНР і ЗУНР УНР і ЗУНР УНР і ЗУНР УНР і ЗУНР
  • 22.01.2015 р. До Дня соборності України в читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку «Соборна Україна : від ідеї до життя».

    Соборна Україна Соборна Україна Соборна Україна Соборна Україна
  • 21.01.2015 р. На абонементі № 1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка книг: «Жінка. Математик. Науковець.» до 165 річниці від дня народження Софії Ковалевської.

    Софія Ковалевська Софія Ковалевська Софія Ковалевська Софія Ковалевська
  • 17.01.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «Писатель одной книги» – до 220-річчя від дня народження О. С. Грибоєдова (1795-1829), російського письменника.

    Писатель одной книги Писатель одной книги Писатель одной книги Писатель одной книги
  • 16.01.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Літературна доля Олександра Грибоєдова», присвячену 220-й річниці від дня народження російського письменника, поета, дипломата.

    Літературна доля Олександра Грибоєдова Літературна доля Олександра Грибоєдова Літературна доля Олександра Грибоєдова Літературна доля Олександра Грибоєдова
  • 08.01.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Є тисячі доріг…» – до 80-річчя від дня народження В. Симоненка (1935-1963), українського поета.

    Є тисячі доріг… Є тисячі доріг… Є тисячі доріг… Є тисячі доріг…
  • 28.02.2015 р. На абонементі ННІ іноземної філології відкрито тематичну книжкову виставку під назвою «The Voices of Ukrainian Literature».

    На виставці представлена українська художня література у перекладі англійською мовою.

    The Voices of Ukrainian Literature The Voices of Ukrainian Literature The Voices of Ukrainian Literature The Voices of Ukrainian Literature
  • 27.02.2015 р. На абонементі ННІ іноземної філології відкрито тематичну виставку під назвою «Auf Deutsch gesagt».

    До уваги читачів представлена література з розмовної практики німецької мови.

    Auf Deutsch gesagt Auf Deutsch gesagt Auf Deutsch gesagt Auf Deutsch gesagt
  • 24.02.2015 р. До Міжнародного дня рідної мови в читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку «Мова – це обличчя, але тільки рідна мова має обличчя рідної матері».

    Мова – це обличчя Мова – це обличчя Мова – це обличчя Мова – це обличчя
  • 20.02.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку "Польський Моцарт", присвячену 205-річчю від дня народження Федеріка Шопена, відомого піаніста і композитора.

    Федерік Шопен Федерік Шопен Федерік Шопен Федерік Шопен
  • 20.02.2015 р. На абонементі №1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг до дня пам’яті Героїв Небесної Сотні.

    Небесна Сотня Небесна Сотня Небесна Сотня Небесна Сотня
  • 19.02.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «Літописець українського простору» – до 110-річчя від дня народження Уласа Самчука (1905-1987), українського письменника, журналіста.

    Улас Самчук Улас Самчук Улас Самчук Улас Самчук
  • 17.02.2015 р. Бібліотекарі університету прийняли участь в обговоренні стратегії подальшої роботи бібліотек Житомирської області «Бібліотеки в умовах кризи».

    Обговорення відбувалось у бібліотеці Житомирського національного агроекологічного університету. В ході зустрічі були розглянуті програмні положення, напрями і принципи діяльності бібліотек України у сучасних суспільно-політичних та соціально-економічних умовах.

    Бібліотеки в умовах кризи Бібліотеки в умовах кризи Бібліотеки в умовах кризи Бібліотеки в умовах кризи
  • 14.02.2015 р. З Днем святого Валентина.

    День святого Валентина
  • 12.02.2015 р. На абонементі №1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки), в рамках інформаційного стенду «Радимо прочитати», представлено виставку книг до Дня святого Валентина.

    "Коханння – чудова квітка,

    але потрібна відвага,

    щоб підійти й зірвати її

    на краю жахливої прірви."

                                                           (Ф. Стендаль).

    Дня святого Валентина Дня святого Валентина Дня святого Валентина Дня святого Валентина
  • 11.02.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє виставка «Насильство у світі сьогодення. Психологічний аспект» – сторінками періодичних видань.

    Насильство у світі сьогодення Насильство у світі сьогодення Насильство у світі сьогодення Насильство у світі сьогодення
  • 10.02.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Сестра моя – жизнь» – до 125-річчя від дня народження Б. Пастернака (1890-1960), російського поета, прозаїка, перекладача.

    Пастернак Пастернак Пастернак Пастернак
  • 09.02.2015 р. В бібліотеці природничого факультету представлено книжкову виставку: «Стежка на Олімп».

    Виставка знайомить нас з науковою, навчальною та методичною літературою з питань спорту, а також висвітлює проблеми і протиріччя олімпійського спорту на світовій арені.

    Стежка на Олімп Стежка на Олімп Стежка на Олімп Стежка на Олімп
  • 05.02.2015 р. У бібліотеці ЖДУ імені Івана Франка стартувала акція «Подаруй українську книжку захиснику».

    Мета оголошеної акції – збір сучасної української документальної, історичної, науково-популярної та художньої літератури. В акції можуть брати участь не лише викладачі та студенти ЖДУ імені Івана Франка, а й житомиряни. Кожен, хто бажає подарувати українську книжку своєму захиснику, може принести її до центрального корпусу бібліотеки ЖДУ імені Івана Франка (вул. Велика Бердичівська, 38, І поверх).

    Акція «Подаруй українську книжку захиснику» триватиме протягом лютого 2015 року.

  • 02.02.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено тематичну книжкову виставку "Художня палітра жінок-письменниць".

    Художня палітра Художня палітра Художня палітра Художня палітра
  • 31.03.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Рамена української ікони».

    української ікони української ікони української ікони української ікони
  • 30.03.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «Загадкові перли зоряного неба» – астрономія.

    астрономія астрономія астрономія астрономія
  • 27.03.2015 р. 25 березня 2015 року бібліотекарями абонементу № 1 та читального залу № 1 було проведено бібліографічний огляд для студентів 3 курсу ННІ педагогіки на тему: «Видатні жінки в історії України».

    Видатні жінки в історії України Видатні жінки в історії України Видатні жінки в історії України Видатні жінки в історії України
  • 25.03.2015 р. В бібліотеці природничого факультету діє виставка "Червона книга - символ болю, а все починалося з любові".

    На виставці представлено Червоні книги України (рослинний і тваринний світ), література про світ заповідної природи: рідкісні і зникаючі види рослин і тварин Житомирщини.

    Червона книга Червона книга Червона книга Червона книга
  • 23.03.2015 р. На абонементі ННІ іноземної філології відкрито книжкову виставку під назвою «Treasures of English Fiction».

    На виставці представлена художня література англійською мовою серії «Читаем в оригинале».

    Читаем в оригинале Читаем в оригинале Читаем в оригинале Читаем в оригинале
  • 20.03.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє виставка «Українці за межами України. Історичний шлях української діаспори» – сторінками періодичних видань.

    українська діаспора українська діаспора українська діаспора українська діаспора
  • 19.03.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «…Знов серце манить у дорогу» – до 120-річчя від дня народження М. Рильського (1895-1964), українського поета.

    М. Рильський М. Рильський М. Рильський М. Рильський
  • 19.03.2015 р. До 85-річчя від дня народження української поетеси Л. Костенко (1930) в читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку.

    «Я вибрала Долю собі сама.

    І що зі мною не станеться –

    У мене жодних претензій нема

    До Долі – моєї обраниці»

    Л. Костенко Л. Костенко Л. Костенко Л. Костенко
  • 19.03.2015 р. У бібліотеці природничого факультету представлено виставку на тему: «Сучасна генетика: загроза чи надія?».

    Розглядається як класична, так і сучасна генетика та методи її досліджень.

    Сучасна генетика Сучасна генетика Сучасна генетика Сучасна генетика
  • 12.03.2015 р. 12 березня в науковому читальному залі центрального корпусу бібліотеки було проведено практичне заняття з «Основ наукових досліджень» зі студентами першого курсу (Дошкільна освіта) Центру післядипломної освіти та довузівської підготовки.

    У рамках заняття завідувач науково-методичного відділу Тетяна Бондарчук розповіла про історію створення бібліотеки, її структуру, пошук інформації в електронному каталозі та на сайті бібліотеки, детально зупинилась на особливостях складання бібліографічного опису, ознайомила із фондами наукового читального залу, перлиною якого є зібрання букіністичної літератури.

    Завідувач відділу комплектування, обробки літератури та наукової організації каталогів Олена Гриценко розкрила специфіку складання шифрів за таблицями УДК. Формування цих шифрів є дуже відповідальною та складною працею, адже від результату залежить місце, де буде знаходитись документ у фондах бібліотеки і чи зможе потім знайти даний документ і читач, і бібліотекар.

    НПід час бесіди завідувача інформаційно-бібліографічного відділу Аліни Мартинюк про алгоритм пошуку інформації в традиційних карткових каталогах студенти мали змогу особисто знайти потрібну інформацію.

    Присутні отримали важливу та цікаву інформацію щодо роботи бібліотеки.

    Пара Пара Пара Пара
    Пара Пара Пара Пара
  • 11.03.2015 р. На абонементі ННІ іноземної філології відкрито виставку під назвою «Проектуємо сучасний урок».

    На виставці у відкритому перегляді представлено літературу з методики викладання іноземних мов - на допомогу студентам-практикантам.

    Проектуємо сучасний урок Проектуємо сучасний урок Проектуємо сучасний урок Проектуємо сучасний урок
  • 06.03.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку "Борітеся - поборете, вам Бог помагає" - до дня народження Т. Г. Шевченка (1814-1861), українського письменника, художника, мислителя.

    Шевченкo Шевченкo Шевченкo Шевченкo
  • 06.03.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено книжкову виставку "Все починається з Шевченка", присвячену дню народженню українського поета, письменника.

    Шевченкo Шевченкo Шевченкo Шевченкo
  • 06.03.2015 р. На абонементі №1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг до дня народження Т. Г. Шевченка.

    Шевченкo Шевченкo Шевченкo Шевченкo
  • 05.03.2015 р. Комплексний захід «День кафедри»

    З метою підвищення якості інформаційно-бібліотечного забезпечення навчального процесу, інформованості викладачів кафедр університету про наявні інформаційні ресурси, інноваційні послуги бібліотека проводить комплексний захід «День кафедри». 5 березня 2015 року представники бібліотеки відвідали засідання чотирьох кафедр: Кафедру теорії та історії світової літератури, Кафедру дидактичної лінгвістики та літературознавства, Кафедру соціальної і практичної психології та Кафедру загальної, вікової та педагогічної психології.

    День кафедри День кафедри День кафедри День кафедри
    День кафедри День кафедри День кафедри День кафедри
  • 05.03.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено тематичну книжкову виставку "Думки у слові стверджують себе".

    Думки у слові Думки у слові Думки у слові Думки у слові
  • 04.03.2015 р. На абонементі №1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг «Залізні мости життя Євгена Патона» – до 145 річниці від дня народження вченого.

    Патон Патон Патон Патон
  • 03.03.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Титани Відродження. Камінь і біль», присвячену 540-річчю від дня народження Мікеланджело Буонарроті, видатного італійського живописця, скульптора.

    Мікеланджело Мікеланджело Мікеланджело Мікеланджело
  • 02.03.2015 р. На абонементі №1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг до 540 річниці від дня народження Мікеланджело.

    Мікеланджело Мікеланджело Мікеланджело Мікеланджело
  • 30.04.2015 р. На абонементі №1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг до 120-річчя з дня народження Тодося Осьмачки: «Я був не з криці, не з заліза, не з бетону…».

    Тодось Осьмачка Тодось Осьмачка Тодось Осьмачка Тодось Осьмачка
  • 29.04.2015 р. На абонементі №1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг «Роки війни – століття пам’яті» до Дня Перемоги.

    Весна іде, і переможним кроком

    В тюльпановому вічному вогні

    Йде травень крізь хвилини, дні і роки

    Несе нащадкам спогади свої.

    День Перемоги День Перемоги День Перемоги День Перемоги
  • 29.04.2015 р. На абонементі №1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки) в рамках інформаційного стенду «Радимо прочитати» представлено виставку книг до Дня Перемоги.

    «Звання, і прізвища, і дати.

    Печалі бронзове лиття.

    Лежать наморені солдати,

    А не проживши й півжиття» (Л. Костенко).

    День Перемоги День Перемоги День Перемоги День Перемоги
  • 27.04.2015 р. На абонементі ННІ іноземної філології відкрито тематичну книжкову виставку під назвою «English and American Prose».

    На виставці представлені підручники з історії літератури Британії та США.

    English and American Prose English and American Prose English and American Prose English and American Prose
  • 22.04.2015 р. 21.04.15 в бібліотеці природничого факультету представлено виставку на тему: „Послухай музику землі, пізнай навколишню природу!”.

    Виставка знайомить читачів як жити в гармонії з природою та охороняти її.

    День довкілля День довкілля День довкілля День довкілля
  • 17.04.2015 р. 16 квітня в науковому читальному залі центрального корпусу бібліотеки було проведено заняття зі студентами 22 групи ННІ філології та журналістики.

    Студенти мали змогу почути від завідувача науково-методичного відділу Тетяни Бондарчук історію та структуру бібліотеки, основні показники, особливості роботи наукового читального залу.

    Під час бесіди про довідково-бібліографічний апарат бібліотеки завідувач інформаційно-бібліографічного відділу Аліна Мартинюк ознайомила студентів з алгоритмом пошуку в алфавітному та систематичному каталогах.

    З інформації бібліотекаря Світлани Колодюк присутні довідались про можливості фонду абонементу художньої літератури.

    заняття зі студентами заняття зі студентами заняття зі студентами заняття зі студентами
  • 14.04.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє виставка «Геронтологія. Робота з людьми похилого віку» – сторінками періодичних видань.

    Геронтологія Геронтологія Геронтологія Геронтологія
  • 14.04.2015 р. На абонементі ННІ іноземної філології відкрито книжкову виставку під назвою «Exploring Space».

    Виставка присвячена Всесвітньому дню авіації і космонавтики.

    Exploring Space Exploring Space Exploring Space Exploring Space
  • 10.04.2015 р. Бібліотека університету вітає зі святом Великодня!

    зі святом Великодня
  • 09.04.2015 р. Бібліотека університету висловлює подяку Міжнародному благодійному фонду «Смолоскип» за надані безкоштовно видання.

    Література направлена на поширення творів українських письменників, а відтак на збереження національного літературного надбання. Видання сприятимуть навчальній та науково-дослідній діяльності студентів, аспірантів, викладачів Навчально-наукового інституту філології та журналістики нашого університету, викличуть неабиякий інтерес у читацькому середовищі і будуть вагомим внеском у фонд бібліотеки.

    Смолоскип
  • 09.04.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Писанки з мережками стали обережками».

    Писанки Писанки Писанки Писанки
  • 08.04.2015 р. Бібліотека університету висловлює щиру вдячність доктору філологічних наук, професору Національного університету "Києво-могилянська академія" Борису Борисовичу Шалагінову за подаровані книги «Класики і романтики: Штудії з історії німецької літератури ХVIII – XIX століть» та «Романтичні пригоди «Кота в чоботях».

    Видання будуть використані у навчально-виховній та культурно-просвітницькій роботі інститутів та факультетів нашого університету.

    Б. Б. Шалагінов
  • 08.04.2015 р. В бібліотеці природничого факультету діє виставка "Здорова планета - здоровий ти!" (до Всесвітнього дня здоров'я).

    На виставці представлена література про здоровий спосіб життя, раціональне харчування, рухову активність, гігієну людини, шкідливі звички, про природу - джерело здоров'я.

    Всесвітній день здоров'я Всесвітній день здоров'я Всесвітній день здоров'я Всесвітній день здоров'я
  • 02.04.2015 р. На абонементі № 1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг «У світі казки чарівної» до 210 річниці від дня народження Г. Х. Андерсена та з нагоди Міжнародного дня дитячої книги.

    Г. Х. Андерсен Г. Х. Андерсен Г. Х. Андерсен Г. Х. Андерсен
  • 02.04.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Реалізм Еміля Золя», присвячену 175 річниці від дня народження французького письменника.

    Е. Золя Е. Золя Е. Золя Е. Золя
  • 02.04.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Дорослий, якій вірив у казки», присвячену 210-річчю від дня народження Х. К. Андерсена, датського письменника-казкаря.

     Х. К. Андерсена  Х. К. Андерсена  Х. К. Андерсена  Х. К. Андерсена
  • 02.04.2015 р. На абонементі №1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг: «Теоретик натуралізму» до 175 річниці від дня народження Еміля Золя.

    Еміля Золя Еміля Золя Еміля Золя Еміля Золя
  • 01.04.2015 р. В бібліотеці проведено практичне заняття з дисципліни «Навчальне видання» зі студентами 41 групи ННІ філології та журналістики.

    Студенти майбутні видавці мали можливість ознайомитись з видавничим оформленням деяких навчальних видань починаючи з 1793 року і до сьогодення, а також дізнались про нові сервіси бібліотеки «Онлайн-замовлення» та «Запитай бібліотекаря».

    пара пара пара пара
  • 01.04.2015 р. На абонементі художньої літератури діє тематична книжкова виставка «Сива легенда віків».

    Сива легенда віків легенда віків легенда віків легенда віків
  • 28.05.2015 р. На абонементі № 1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг «Куріння чи здоров’я – обирай сам» – до Всесвітнього дня без тютюну.

    31 травня – це привід для кожного курця хоча би на один день відмовитися від сигарет, оскільки останній день травня – це Всесвітній день без тютюну. Ініціативу щодо проведення заходів та акцій, пов'язаних з відмовою від куріння, проявила Всесвітня організація охорони здоров'я. Перший такий день пройшов у 1988 році з метою звернення уваги людей на ту шкоду, яку завдає людському здоров'ю куріння.

    Всесвітній день без тютюну Всесвітній день без тютюну Всесвітній день без тютюну Всесвітній день без тютюну
  • 26.05.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено тематичну книжкову виставку «Шляхами "мандрівних сюжетів"».

    Шляхами «мандрівних сюжетів» Шляхами «мандрівних сюжетів» Шляхами «мандрівних сюжетів» Шляхами «мандрівних сюжетів»
  • 22.05.2015 р. На абонементі ННІ іноземної філології відкрито виставку під назвою “Business in Context”.

    На виставці у відкритому перегляді представлено літературу з ділової англійської мови.

    Business in Context Business in Context Business in Context Business in Context
  • 22.05.2015 р. На абонементі №1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг «Класик українського театру», до 175-річчя від дня народження М. Л. Кропивницького.

    Кропивницький Марко Лукич - фундатор українського професійного театру. Йому належить основоположна роль у створенні національної школи театрального мистецтва, формуванні оригінального вітчизняного репертуару. Актора не раз запрошували на імператорську сцену, однак він не хотів розлучитися з батьківщиною, рідним мистецтвом, відстоюючи у такий спосіб право українців на свою мову і культуру.

    Кропивницький Кропивницький Кропивницький Кропивницький
  • 22.05.2015 р. На абонементі № 1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг «Музеї – симфонія пензлів» до міжнародного дня музеїв.

    до міжнародного дня музеїв до міжнародного дня музеїв до міжнародного дня музеїв
  • 15.05.2015 р. На абонементі № 1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг до Міжнародного Дня Сім’ї.

    День Сім’ї День Сім’ї День Сім’ї День Сім’ї
  • 15.05.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє виставка «Дитячі громадські організації та Скаутський рух в Україні» – сторінками періодичних видань.

    Скаутський рух Скаутський рух Скаутський рух Скаутський рух
  • 15.05.2015 р. В бібліотеці природничого факультету діє виставка "До знань шукаємо дорогу".

    На виставці представлені довідники з біології, хімії, словники з ботаніки, зоології, екології, геології, альгології та мікології, анатомії та фізіології людини.

    До знань шукаємо дорогу До знань шукаємо дорогу До знань шукаємо дорогу До знань шукаємо дорогу
  • 14.05.2015 р. На абонементі № 1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг до Дня Вишиванки в Житомирській області.

    День Вишиванки День Вишиванки День Вишиванки День Вишиванки
  • 14.05.2015 р. До Дня Європи в читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку.

    День Європи – свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня. Рада Європи святкувала однойменне свято у день свого заснування 5 травня 1949 р. до 1964 р. Європейський Союз затвердив 9 травня як День Європи на саміті в Мілані 1985 р. Також 9 травня вважається Днем народження Європейського Союзу.

    День Європи в Україні відзначається у третю суботу травня. Свято було встановлено в Україні «…враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію…» згідно з Указом Президента України «Про День Європи» від 19 квітня 2003 р. № 339/2003. В День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

     День Європи  День Європи  День Європи  День Європи
  • 13.05.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Божественна комедія» Данте, присвячену 750 річниці від дня народження італійського поета.

    Божественна комедія Божественна комедія Божественна комедія Божественна комедія
  • 12.05.2015 р. На абонементі № 1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг до Дня науки в Україні: «Горизонти науки».

    Горизонти науки Горизонти науки Горизонти науки Горизонти науки
  • 12.05.2015 р. Бібліотекою було організовано і проведено комплексний інформаційний захід «День кафедри».

    Метою відвідування кафедр було донесення інформації про інноваційні форми роботи бібліотеки, виконання рішення ректорату щодо упровадження картотеки книгозабезпечення в електронному вигляді, координація роботи кафедри та бібліотеки з комплектування книжкового фонду, узгодження назв періодичних видань для передплати на ІІ півріччя, а також перереєстрація викладачів.

    З 5 березня по 23 квітня 2015 року Директором бібліотеки Ренькас Б. М. та заступником директора Громницькою Н. К. було відвідано 15 кафедр університету :

        • Кафедра теорії та історії світової літератури, зав. кафедри Єршов В. О., присутні 6 чол.
        • Кафедра дидактичної лінгвістики та літературознавства, зав. кафедри Усатий А. В., присутні 10 чол.
        • Кафедра загальної, вікової та педагогічної психології, зав. кафедри Дмітрієва С. М., присутні 10 чол.
        • Кафедра соціальної і практичної психології, зав. кафедри Журавльова Л. П., присутні 25 чол.
        • Кафедра історії України, зав. кафедри Венгерська В. О., присутні 15 чол.
        • Кафедра видавничої справи, редагування, основ журналістики та філології, зав. кафедри Башманівський В. І., присутні 21 чол.
        • Кафедра української мови, зав. кафедри Мойсієнко В. М., присутні 12 чол.
        • Кафедра міжкультурної комунікації та прикладної лінгвістики, зав. кафедри Жуковська В. В., присутні 17 чол.
        • Кафедра менеджменту та адміністрування, зав. кафедри Карпюк О.А., присутні 11 чол.
        • Кафедра лінгвометодики та культури фахової мови, зав. кафедри Климова К. Я., присутні 9 чол.
        • медико-біологічних основ фізичного виховання і спорту, зав. кафедри Корнійчук Н. М., присутні 6 чол.
        • Кафедра фізики, зав. кафедри Ткаченко О. К., присутні 8 чол.
        • Кафедра всесвітньої історії, зав. кафедри Стародубець Г. М., присутні 8 чол.
        • Кафедра філософії, зав. кафедри Козловець М. А., присутні 16 чол.
        • Кафедра музики, зав. кафедри Баладинська І. В., присутні 12 чол.

    На думку адміністрації бібліотеки, відвідування засідань кафедр було плідним і корисним для удосконалення подальшої роботи бібліотеки.

  • 06.05.2015 р. На абонементі ННІ іноземної філології відкрито тематичну виставку країнознавчої літератури під назвою «Discovering America».

    До уваги читачів представлені книги англійською мовою про історію, культуру, характер та звичаї американців.

    Discovering America Discovering America Discovering America Discovering America
  • 06.05.2015 р. У читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 до уваги студентів та співробітників університету представлена виставка книг "Ми славимо мужність і подвиг Ваш!" - до 70-ї річниці Великої Перемоги над нацизмом у Європі.

    друга світова війна друга світова війна друга світова війна друга світова війна
  • 05.05.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено тематичну книжкову виставку «Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі» – друга світова війна у дзеркалі літератури.

    друга світова війна друга світова війна друга світова війна друга світова війна
  • 19.06.2015 р. На абонементі № 1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг до дня Конституції України.

    День Конституції України – державне свято України. Святкується щорічно 28 червня на честь прийняття Конституції України того ж дня 1996 року, це єдине державне свято закріплене в самій Конституції.

    У червні 1996-го депутати Верховної Ради ухвалили Конституцію. Це сталося на п'ятий рік після проголошення незалежності. Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.

    Конституція України
  • 19.06.2015 р. На абонементі № 1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг «Карби життєвого шляху Антуана де Сент-Екзюпері» до 115 річниці від дня народження письменника

    Антуан Марі Жан-Батіст Роже де Сент-Екзюпері видатний французький письменник-гуманіст, льотчик, філософ; народився в шляхетній старовинній родині, проте вище за графське походження цінував інший родовід: "Звідки я родом? Я родом з мого дитинства, немовби з якоїсь країни". Його інтелектуально-лірична проза поєднує автобіографічну сповідь з невигаданими льотними пригодами та філософськими роздумами про призначення Людини на планеті Земля.

    Екзюпері
  • 19.06.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє виставка «Світ грошей і я в ньому. Грошова система України» – сторінками періодичних видань.

    Світ грошей Світ грошей Світ грошей Світ грошей
  • 19.06.2015 р. До Дня Конституції України в читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку «Живи і міцній, Українська державо!».

    День Конституції України День Конституції України День Конституції України День Конституції України
  • 19.06.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Не стерти з пам'яті той спомин про війну» – до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

    вшанування пам’яті жертв війни в Україні вшанування пам’яті жертв війни в Україні вшанування пам’яті жертв війни в Україні вшанування пам’яті жертв війни в Україні
  • 18.06.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Політ у Безсмертя», прсвячену 115-річчю від дня народження Антуана де Сент-Екзюпері, французького письменника, льотчика.

    Антуан де Сент-Екзюпері Антуан де Сент-Екзюпері Антуан де Сент-Екзюпері Антуан де Сент-Екзюпері
  • 16.06.2015 р. Бібліотека передала книги для військової частини.

    Бібліотека, на прохання військової частини, зібрала, для поповнення фондів бібліотеки частини, сучасну документальну, історичну, філософську, українську та зарубіжну художню літературу. Серед авторів П. Загребельний, Д. Малик, В. Опільський, І. Роздобудько, Л. Дашвор, П. Коельо, Б. Акунін, А. Крісті, Плутарх, Фрейд, Шелдон, М. Дрюон та багато інших, цікавих, на нашу думку, авторів.

    Дарувальниками стали викладачі соціально-психологічного факультету на чолі з С. Товщиком, викладачі М. Масловська та І. Біляк, а також бібліотекарі та друзі нашої бібліотеки.

    Маємо надію, що до поповнення бібліотеки нашої 95 аеромобільної бригади долучаться ще й інші житомиряни.

    книги для військової частини книги для військової частини
  • 05.06.2015 р. На абонементі № 1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг до дня журналістики «Журналістика – релігія сучасного суспільства».

    В Україні 6 червня традиційно відзначається День журналіста - професійне свято всіх українських журналістів, кореспондентів і репортерів. Дата для цього дня була обрана невипадково, адже саме 6 червня у столиці ЄС, Брюсселі, Національний союз журналістів України був прийнятий у найбільшу у світі організацію професійних працівників ЗМІ - Міжнародну федерацію журналістів.

    Журналістика Журналістика Журналістика Журналістика
  • 05.06.2015 р. На абонементі № 1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг «Перша українська феміністка» до 160 річниці від дня народження Наталії Кобринської.

    Неоціненна заслуга Н. Кобринської полягає в тому, що, започаткувавши феміністичний рух, вона вселяла в жіночі душі впевненість, надихала на працю в царині культури, суспільно-політичного життя, з якого жінка була виключена. Її особистий приклад заохотив до праці Анну Павлик, О. Кобилянську, Є. Ярошинську, Ольгу та Михайлину Рошкевичок, Софію Окуневську-Морачевську, Уляну Кравченко (Юлію Шнайдер), Клементину Попович і чимало інших жінок, які лишили помітний слід у культурно-літературному русі 80-90-х років XIX століття.

     Наталія Кобринська Наталія Кобринська Наталія Кобринська Наталія Кобринська
  • 04.06.2015 р. Бібліотека Житомирського державного університету імені Івана Франка висловлює щиру вдячність за подаровані книги.

    Бібліотека Житомирського державного університету імені Івана Франка висловлює щиру вдячність ПП «Арза» та її керівнику Арютову Євгену Павловичу за надані безкоштовно до фонду бібліотеки 20 примірників підручників, посібників для вивчення іноземної філології.

    Подаровані книги
  • 03.06.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Моральність і життя – єдине ціле», присвячену 140-річчю від дня народження Томаса Манна, німецького письменника.

    Томас Манн Томас Манн Томас Манн Томас Манн
  • 31.07.2015 р. На абонементі №1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг «Таланту багатогранний діамант: Гі де Мопассан» до 165 річниці від дня народження.

    Гі де Мопассан (повне ім'я Анрі Рене Альбер Гі) — французький письменник, якого вважають натуралістом і декадентом, відомий в основному завдяки своїм новелам. Теми творчості Мопассана пов'язані з повсякденним життям в його епоху та особистим життям автора, змішуючись та утворюючи неповторну палітру. Творам притаманні, також, сильні акценти іронії, сатири та суспільної критики.

    Мопассан Мопассан Мопассан Мопассан
  • 31.08.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено тематичну книжкову виставку «Магія класичного детективу: майстри жанру».

    майстри жанру майстри жанру майстри жанру майстри жанру
  • 26.08.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Тривоги і надії Рея Бредбері», присвячену 95-річчю від дня народження американського письменника-фантаста.

    Тривоги і надії Рея Бредбері Тривоги і надії Рея Бредбері Тривоги і надії Рея Бредбері Тривоги і надії Рея Бредбері
  • 26.08.2015 р. У бібліотеці природничого факультету представлено виставку на тему: „Туристична стежина”.

    Виставка знайомить читачів з формами і методами туристичної роботи та туристичного вдосконалення.

    Туристична стежина Туристична стежина Туристична стежина Туристична стежина
  • 21.08.2015 р. На абонементі ННІ іноземної філології відкрито тематичну виставку під назвою «Understanding Culture: West and Ukraine».

    До уваги читачів представлена література з культурології англійською та українською мовами.

    West and Ukraine West and Ukraine West and Ukraine West and Ukraine
  • 21.08.2015 р. До уваги відвідувачів бібліотеки нашого університету у читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4, представлено виставку книг до Дня Незалежності України - "Цвітуть неначе квіти волі, Знамена жовто-голубі".

    День незалежності День незалежності День незалежності День незалежності
  • 19.08.2015 р. На абонементі №1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг до Дня Незалежності України.

    Можна все на світі вибирати, сину

    Вибрати не можна тільки Батьківщину…

                                                           (В. Симоненко)

    День незалежності День незалежності День незалежності День незалежності
  • 30.09.2015 р. На абонементі №1 (ІІ поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку «30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек».

    дня бібліотек дня бібліотек дня бібліотек дня бібліотек
  • 30.09.2015 р. 30 вересня Всеукраїнський день бібліотек.

    30 вересня 30 вересня 30 вересня
  • 29.09.2015 р. В бібліотеці природничого факультету діє виставка „Для серця і душі – бібліотека й книга”: до Всеукраїнського дня бібліотек.

    На ній представлена література про всесвітню історію бібліотек, електронні бібліотечні інформаційні системи наукових і навчальних закладів, а також книги з бібліотекознавства, бібліотечного краєзнавства, загальної і спеціальної бібліографії, бібліотечного обслуговування.

    дня бібліотек дня бібліотек дня бібліотек дня бібліотек
  • 28.09.2015 р. На абонементі №1 (ІІ поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку «27 вересня - Всесвітній день туризму».

    Всесвітній день туризму заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації в 1979 році в місті Торремолінос, Іспанія.

    Основною метою цього дня є пропаганда туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвиток зв'язків між народами різних країн.

    В Україні День туризму відзначається з 1998 року згідно з Указом Президента. Туризм відіграє значну роль у житті країни. Завдяки розвитку туризму Україна стає все більш відомою в світі як держава з багатою історією і культурою.

    день туризму день туризму день туризму день туризму
  • 24.09.2015 р. Зі студентами 46 групи ННІ педагогіки було проведено комплексний бібліотечний захід.

    Заступник директора бібліотеки Наталія Громницька провела бібліографічний огляд «Педагогіка дошкілля» та ознайомила з особливостями підбору інформації до написання бакалаврських робіт. Бібліотекар абонементу художньої літератури Світлана Колодюк розповіла про життя та творчість відомої англійської письменниці, авторки детективних творів Агати Крісті з відкритим переглядом літератури та продемонструвала презентацію до ювілею письменниці.

    бібліотечний захід бібліотечний захід бібліотечний захід бібліотечний захід
  • 24.09.2015 р. Практичне заняття з «Основ наукових досліджень» зі студентами 35 групи ННІ філології та журналістики проведено в науковому читальному залі бібліотеки.

    Студенти разом з викладачем Тетяною Недашківською відвідали науковий читальний зал, що розташований в центральному корпусі бібліотеки, де мали змогу доторкнутись до найдревніших книжок та наукових робіт викладачів і студентів.

    Завідувач науково-методичного відділу Тетяна Бондарчук розповіла про історію створення бібліотеки, її структуру, пошук інформації в електронному каталозі та детально ознайомила із фондами наукового читального залу, перлиною якого є зібрання букіністичної літератури.

    Бібліотекар абонементу художньої літератури Світлана Колодюк ознайомила з особливостями фонду свого відділу та матеріалами, які розміщено на сайті бібліотеки університету.

    Завідувач інформаційно-бібліографічного відділу Аліна Мартинюк розповіла про алгоритм пошуку інформації в традиційних карткових каталогах: алфавітному та систематичному.

    Такі заняття вже стали традиційними в бібліотеці.

    бібліотечний захід бібліотечний захід бібліотечний захід бібліотечний захід
  • 23.09.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка ««Гордість української драматургії: про творчість І. Карпенка-Карого» – до 170-річчя від дня народження (1845-1907) українського драматурга.

    І. Карпенко-Карий І. Карпенко-Карий
  • 23.09.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Це – отчий край, Житомирське Полісся, Ти мій земний і животворний рай!» – до 78-річчя утворення Житомирської області.

    Житомирське Полісся Житомирське Полісся TЖитомирське Полісся Житомирське Полісся
  • 23.09.2015 р. На абонементі ННІ іноземної філології до Міжнародного дня перекладача відкрито книжкову виставку «Through Languages and Cultures», на якій представлена література з перекладознавства.

    Through Languages Through Languages Through Languages Through Languages
  • 18.09.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Дослідниця забутого» – до 55-річчя від дня народження О. Забужко (1960), укр. поетеси, письменниці.

    Забужко Забужко Забужко Забужко
  • 16.09.2015 р. ">14 та 16 вересня в науковому читальному залі центрального корпусу бібліотеки були проведені заняття з "Основ наукових досліджень" зі студентами 31, 32, 33, 34 та 35 груп ННІ іноземної філології.

    У рамках тісної співпраці бібліотеки та завідувача кафедри міжкультурної комунікації Вікторії Жуковської відбулись чергові заняття в бібліотеці. Завідувач науково-методичного відділу Тетяна Бондарчук розповіла про історію створення бібліотеки, її структуру, пошук інформації в електронному каталозі та детально ознайомила із фондами наукового читального залу, перлиною якого є зібрання букіністичної літератури.

    Бібліотекар абонементу художньої літератури Світлана Колодюк ознайомила з особливостями фонду свого відділу та матеріалами, які розміщено на сайті бібліотеки університету.

    Під час бесіди завідувача інформаційно-бібліографічного відділу Аліни Мартинюк про алгоритм пошуку інформації в традиційних карткових каталогах студенти мали змогу переглянути бібліографічні покажчики та бібліографічні списки, які створили працівники бібліотеки.

    пара пара пара пара
    пара пара пара пара
  • 16.09.2015 р. Бібліотекарі природничого факультету, за період другого тижня навчання, обслужили 90 студентів першого курсу факультету фізичного виховання і спорту, яким було видано понад 400 книг.

    Також, першокурсники були ознайомлені з електронним каталогом та структурою і специфікою роботи бібліотеки.

    біо фак біо фак біо фак біо фак
  • 15.09.2015 р. На абонементі ННІ іноземної філології до 125-ї річниці від дня народження англійської письменниці Агати Крісті представлено книжкову виставку, де висвітлено твори авторки мовою оригіналу.

    Агата Крісті Агата Крісті Агата Крісті Агата Крісті
  • 15.09.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Королева детективу», присвячену 125-річчю від дня народження англійської письменниці Агати Крісті.

    Агата Крісті Агата Крісті Агата Крісті Агата Крісті
  • 10.09.2015 р. Видача комплектів книг студентам-першокурсникам ННІ іноземної філології.

    Бібліотекарі ННІ іноземної філології обслужили 148 студентів першого курсу, яким було видано 1350 книг, серед яких підручники (українською, російською та іноземними мовами) та іноземна художня література. Також з першокурсниками була проведена бесіда про структуру і специфіку роботи бібліотеки.

  • 10.09.2015 р. На абонементі № 1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг «Олександр Потебня – велетень думки і слова», до 180 річниці з дня народження видатного українського мовознавця, філософа, фольклориста, етнографа, літературознавця, педагога.

    Олександр Потебня походить з українського дворянського роду. Народився він 10 вересня (за іншими даними – жовтня) 1835 р. у родині штабс-капітана на хуторі Манів, поблизу села Гаврилівка Роменського повіту Полтавської губернії.

    Наукові досягнення принесли йому світову славу. О. Потебня ввійшов в історію науки і філософії як видатний мовознавець, як не перевершений фахівець у галузі історії синтаксису, семантики, етимології, фонетики, діалектології. Перу О. Потебні належать відомі твори, в яких висвітлюються питання теорії словесності, взаємозв'язку мови і нації, мови і міфу, мистецтвознавства, народної поетичної творчості, етнографії. Відомий він і як філософ, який уперше в європейському просторі створив оригінальну «філософію мовознавства», показав її значення в філософській і загальній культурі людства.

    Олександр Потебня Олександр Потебня Олександр Потебня Олександр Потебня
  • 10.09.2015 р. Бібліографічний огляд абонементу художньої літератури.

    Бібліотекар абонементу художньої літератури Світлана Колодюк провела бібліографічний огляд на тему "Сторінками романізованої біографії" ("Книжковий експрес") для студентів 21 групи ННІ педагогіки. Студенти познайомились з письменниками і творами цього жанру та обрали літературу, яка їм сподобалася.

    Бібліографічний огляд Бібліографічний огляд Бібліографічний огляд Бібліографічний огляд
  • 09.09.2015 р. Бібліотечний урок з «Методики музичного виховання».

    Перше заняття з дисципліни «Методика музичного виховання» Маргаритою Моісєєвою та студентами 35 групи ННІ педагогіки проведено в бібліотеці університету. Студенти мали можливість ознайомитись з наявними книгами з музики біля книжкових полиць та обрати необхідну літературу власноруч, а також ознайомились зі специфікою роботи наукового читального залу та абонементу художньої літератури.

    Методики музичного виховання Методики музичного виховання Методики музичного виховання Методики музичного виховання
  • 08.09.2015 р. Видача комплектів книг студентам-першокурсникам природничого факультету.

    Бібліотекарі природничого факультету, за період першого тижня навчання, обслужили 112 студентів першого курсу, яким було видано 1100 книг. Також першокурсники були ознайомлені з електронним каталогом та структурою і специфікою роботи бібліотеки.

    комплекти комплекти комплекти комплекти
  • 07.09.2015 р. Бібліотечний урок зі студентами ННІ філології та журналістики

    Студенти 21 групи ННІ філології та журналістики разом з викладачем Тетяною Клименко відвідали бібліотеку з метою закріплення теоретичного матеріалу за темою «Види бібліографічного обслуговування». Бібліотекарі різних відділів ознайомили зі специфікою обслуговування користувачів у кожному підрозділі бібліотеки.

    філ.фак філ.фак філ.фак філ.фак
  • 07.09.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Настоящий художник, громадный талант», присвячену 145-річчю від дня народження О. І. Купріна, російського письменника.

    Купрін Купрін Купрін Купрін
  • 04.09.2015 р. Видача комплектів книг студентам-першокурсникам триває.

    комплекти комплекти комплекти
  • 04.09.2015 р. Студенти 11 групи ННІ філології та журналістики ознайомились зі структурою бібліотеки.

    Студенти першого курсу – майбутні видавці, відвідали бібліотеку з метою ознайомлення зі структурою та специфікою роботи. Завідувач науково-методичного відділу Тетяна Бондарчук розповіла про особливості бібліотеки та можливості бібліотечного сайту. Завідувач відділу комплектування Олена Гриценко ознайомила з методикою визначення шифрів УДК.

    1 курс 1 курс 1 курс 1 курс
  • 04.09.2015 р. В бібліотеці розпочато видачу комплектів книг студентам-першокурсникам.

    Лише за перший день бібліотекарі обслужили 100 студентів першого курсу та видали їм 760 книжок.

    комплекти комплекти комплекти
  • 03.09.2015 р. На абонементі №1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг: «Учитель-учень: етика відносин».

    Учитель-учень Учитель-учень Учитель-учень Учитель-учень
  • 03.09.2015 р. На абонементі №1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг до 170-річчя від дня народження І. Карпенка-Карого: «Сцена – мій кумир, театр – священний храм для мене…».

    Сцена – мій кумир Сцена – мій кумир Сцена – мій кумир Сцена – мій кумир
  • 03.09.2015 р. На абонементі №1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг: «Фольклорні скрині українського народу».

    Фольклорні скрині Фольклорні скрині Фольклорні скрині Фольклорні скрині
  • 01.09.2015 р. Вітаємо з Днем знань!

    Колектив бібліотеки бажає миру, успіхів у навчанні, натхнення, взаєморозуміння, творчих злетів, добробуту та усіляких гараздів.

    День знань
  • 29.10.2015 р. На абонементі №1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка книг під назвою: «Коваль, що виковує душі».

    На виставці представлено книги про видатних педагогів та їх праці.

    Teach and Learn Teach and Learn Teach and Learn Teach and Learn
  • 28.10.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «З книгою через віки й країни» – історія книги.

     історія книги
  • 23.10.2015 р. На абонементі ННІ іноземної філології представлена виставка під назвою «Навчай і навчайся! Teach and Learn! Lehre und Lerne!», на якій репрезентовані шкільні підручники з англійської та німецької мови.

    Teach and Learn Teach and Learn Teach and Learn Teach and Learn
  • 16.10.2015 р. На абонементі ННІ іноземної філології до 96-ї річниці нашого університету організовано книжкову виставку під назвою «Новинки наших викладачів».

    На абонементі ННІ іноземної філології до 96-ї річниці нашого університету організовано книжкову виставку під назвою «Новинки наших викладачів».

    Новинки наших викладачів Новинки наших викладачів Новинки наших викладачів Новинки наших викладачів
  • 16.10.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «Картини зі світу науки» – до 96-річчя ЖДУ ім. І. Франка.

    ЖДУ ім. І. Франка
  • 16.10.2015 р. В бібліотеці природничого факультету діє виставка "Славні і багаті надбання нашого університету" до Дня народження ЖДУ ім. І. Франка, на якій представлено праці викладачів нашого університету.

    День народження ЖДУ ім. І. Франка День народження ЖДУ ім. І. Франка День народження ЖДУ ім. І. Франка День народження ЖДУ ім. І. Франка
  • 15.10.2015 р. В бібліотеці природничого факультету представлено виставку на тему: „Ігри, що підкорили світ”, яка знаймить з популярними спортивними іграми: баскетбол, волейбол, теніс, футбол, шахмати та ін.

    Ігри, що підкорили світ Ігри, що підкорили світ Ігри, що підкорили світ Ігри, що підкорили світ
  • 13.10.2015 р. На абонементі №1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг до Дня захисника України.

    День захисника України День захисника України День захисника України День захисника України
  • 13.10.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «Барви рідної землі. Художники України» – до Дня художника.

    День художника
  • 09.10.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Вагання, гнів і надії Франсуа Моріака», присвячену 130-річчю від дня народження французького письменника, публіциста, есеїста.

    Франсуа Моріака Франсуа Моріака Франсуа Моріака Франсуа Моріака
  • 07.10.2015 р. В бібліотеці проведено бібліографічний огляд «Книжковий експрес: цікава література».

    У науковому читальному залі бібліотекар художнього абонементу Світлана Колодюк розкрила світ художнього твору. Студенти 27 групи ННІ педагогіки ознайомились з різножанровою літературою та віртуальними презентаціями, які розміщені на сайті бібліотеки.

    Пара Пара
  • 07.10.2015 р. На абонементі №1 (ІІ поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку до тижня космосу: «Безмежна далечінь космосу».

    4 жовтня розпочавсь Всесвітній тиждень космосу (World Space Week) – наймасштабніша загальнопланетарна щорічна подія, присвячена питанням дослідження космічного простору. Тиждень космосу триватиме до 10 жовтня.

    Рішення про святкування Всесвітнього тижня космосу ухвалила Генеральна Асамблея ООН у грудні 1999 р. Дату проведення вибрали не випадково – згадаймо, 4 жовтня 1957 р. з виходом на орбіту Землі першого штучного супутника розпочалася космічна ера і вступ в силу 10 жовтня 1967 року Договору про принципи діяльності держав з дослідження і використання космічного простору.

    космос космос космос космос
  • 02.10.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Эту жизнь за всё благодарю…», присвячену 120-й річниці від дня народження С. Єсеніна, російського поета.

    Єсенін Єсенін Єсенін Єсенін
  • 02.10.2015 р. З Днем працівника освіти.

    день_працівника_освіти
  • 02.10.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено тематичну книжкову виставку «Золоті зерна світової класики».

    Золоті зерна світової класики Золоті зерна світової класики Золоті зерна світової класики Золоті зерна світової класики
  • 01.10.2015 р. На абонементі ННІ іноземної філології представлено тематичну виставку літератури з педагогіки англійською мовою під назвою «Education: teachers, schools and society».

    Education Education Education Education
  • 01.10.2015 р. На абонементі №1 (ІІ поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку до Міжнародного дня музики.

    Міжнародний день музики заснований 1 жовтня 1975 року за рішенням ЮНЕСКО. Одним з ініціаторів установи Міжнародного дня музики є композитор Дмитро Шостакович. Цей день святкується щорічно у всьому світі великими концертними програмами, за участю кращих артистів і художніх колективів. Цього дня звучать твори, що увійшли до скарбниці світової культури.

    Але з музикою людство знайоме з давніх часів. У печерах Африки збереглися наскальні малюнки давно зниклих племен. На малюнках змальовані люди з музичними інструментами. Ми вже ніколи не почуємо тієї музики, але колись вона прикрашала життя людей, змушувала їх радіти або засмучуватися.

    Міжнародний день музики Міжнародний день музики Міжнародний день музики Міжнародний день музики
  • 01.10.2015 р. 29.09.2015 День дипломника в бібліотеці

    В науковому читальному залі центрального корпусу бібліотеки проведено День дипломника зі студентами магістратури «Управління навчального закладу». Під час заходу магістранти мали можливість:

        - переглянути наукові праці викладачів та студентів-випускників попередніх років;
        - опрацювати Галузевий стандарт вищої освіти України. Засоби діагностики якості вищої освіти;
        - ознайомитись з рекомендаціями та вимогами наукових керівників.

    Міжнародний день музики Міжнародний день музики Міжнародний день музики Міжнародний день музики
  • 30.11.2015 р. На абонементі №1 (ІІ поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг до Дня боротьби зі СНІДом «Тенета небезпеки: ВІЛ – СНІД: глобальна криза»

    1 грудня у всьому світі відзначають День боротьби зі СНІДом. Цей день було започатковано Всесвітньою організацією охорони здоров’я в 1988 році після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією по ВІЛ/СНІДу.

    Цього дня в багатьох країнах світу з метою привернути увагу до проблеми поширення вірусу імунодефіциту людини проводяться численні суспільні акції та благодійні концерти.

    До Дня боротьби зі СНІДом До Дня боротьби зі СНІДом До Дня боротьби зі СНІДом До Дня боротьби зі СНІДом
  • 27.11.2015 р. На абонементі ННІ іноземної філології до 180-річчя від дня народження американського письменника Марка Твена (справжнє ім'я: Семюель Ленгхорн Клеменс) діє книжкова виставка «Світ пригод Марка Твена», на якій представлені твори автора мовою оригіналу.
    mark mark mark mark
    mark mark
  • 26.11.2015 р. На абонементі № 1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг до днів вшанування пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років і політичних репресій.

    До Дня пам'яті жертв голодомору До Дня пам'яті жертв голодомору До Дня пам'яті жертв голодомору До Дня пам'яті жертв голодомору
  • 25.11.2015 р. На абонементі ННІ іноземної філології відкрито тематичну виставку під назвою «Communicating Across Cultures».

    До уваги читачів представлена література з міжкультурної комунікації та риторики англійською та українською мовами.

    comunication comunication comunication comunication
    comunication comunication
  • 24.11.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «Ні могили, ні хресного знаку» – до дня пам’яті жертв голодомору і політичних репресій в Україні.
    День пам'яті жертв голодомору
  • 20.11.2015 р. 18 листопада 2015 року в університеті проведено майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки

    Багато з того, що відбувається в нашому житті – традиція. Так, багато чого загублено, відійшло в давнину, забуто і вже ніколи не повернеться, але є і те, про що несподівано згадали, що повернулось і стало знову цікавим. Однією з тих, призабутих, а нині відроджених традицій народної творчості стала лялька-мотанка.

    Мотанка відрізняється від звичайної іграшки відсутністю обличчя. За уявленнями язичників через обличчя в ляльку вселяється душа. А душа буває доброю чи поганою. Народ вірив, що в мотанці знаходиться дух предків і що вона може передавати досвід з покоління в покоління.

    Головне призначення ляльки – берегти душу свого власника від зла й нечистих помислів. В Україні народну ляльку робили з соломи, тканини, шматочків старого одягу, ниток. Спосіб простий - перекручування й перев'язування тканини. Колись такі ляльки робили всюди: наші прапрабабусі інших ляльок і не знали. У наш час майстри, які працюють з традиційною народною лялькою, відзначають позитивний вплив процесу виготовлення такої ляльки на психіку людини. Виготовлення ляльки-мотанки – це свого роду психотерапія, яка бере свої витоки в глибокій давнині, яка допомагає зняти певні психологічні травми.

    Вже традиційно, за ініціативи колективу читального залу та кафедри видавничої справи, редагування, основ журналістики та філології, 19 листопада 2015 року в університеті пройшла зустріч із Людмилою Заліщук, яка провела майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки для студентів ННІ філології та журналістики. Кожен із присутніх мав можливість зробити власну ляльку-мотанку. Дійство захопило всіх присутніх та викликало величезне задоволення. Цікавою була розповідь про історію, види та призначення ляльок-мотанок. Треба сказати, що Людмила Заліщук працює на Житомирському радіо, але весь свій вільний час присвячує відновленню українських традицій : ляльки-мотанки, дідухи, жуки, писанки тощо. Повертаючись до власних коренів та відтворюючи ляльку-мотанку, ми поринули у цікаву подорож минулого українського народу.

    мотанка мотанка мотанка мотанка
  • 19.11.2015 р. До Дня Гідності і Свободи в читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку.
    День гідності
  • 18.11.2015 р. На абонементі № 1 (ІІ поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку дитячих книг про зиму: «З днем народження Дід Мороз»

    Донедавна дата народження зимового володаря залишалась для всіх великою загадкою. Та у вересні 2005-го року світ облетіла радісна звістка – відкрили таємницю дня народження Діда Мороза – це 18 листопада. Привітати казкового іменинника з далеких країв приїжджають і його численні колеги.

    В кожній країні Дід Мороз має своє ім’я.

    В Україні – Дід Мороз, дідусь із білою бородою, одягнутий у довгу яскраво-червону шубу, підперезану поясом, хутряну шапку і валянки, в руках тримає кришталевий посох. Разом зі своєю внучкою Снігуронькою він відвідує кожен дім та дарує дітям подарунки.

    У Швеції – Юль Томтен, що означає "Різдвяний гном". Живе у чарівному лісі та має власного помічника – сніговика Дасті.

    У Фінляндії – Йоулупуккі,що в перекладі означає "Різдвяний козел". Таке дивне прізвисько фінський Дід Мороз отримав завдяки сільським жителям, які в Різдвяну ніч одягали шубу козлика і розносили по домівках подарунки. Через це у XIX столітті його зображували в козлиній шкурі. Зараз Йоулупуккі виглядає, як звичний нам Дід Мороз.

    В Японія – Сегацу-сан, у перекладі – Господар Нового Року, він є традиційним Дідом Морозом. Одягнений в яскраве блакитне кімоно і ходить пішки по Японії цілий тиждень. Цей час жителі називають "золотим тижнем". Він заглядає в кожен дім, але без подарунків – подарунки дітворі вручають самі батьки.

    У Монголії Діда Мороза називають Увлін Увгун, а супроводжує його Снігуронька – Зазан Охин.

    У Норвегії та Гренландії подарунки приносять гноми Юленіссен і Сігрід та маленькі домовики Ніссе.

    У Білорусії Дід Мороз чимось схожий до нашого, називають його Дзед Мароз. Одягнений у довгу до п’ят шубу, спирається на чарівний посох. Живе він у своїй резиденції на території національного парку "Біловезька пуща". Крім будинку Дзеда Мароза, в маєтку є окремий дім для Снігуроньки, де зберігаються подарунки та дитячі листи. Всі Діди Морози приносять подарунки, але кожен робить це по-своєму: Під ялинку кладе подарунок наш Дід Мороз. У шкарпетці виявляють подарунки англійці й ірландці, а в черевику – мексиканці. Новорічні подарунки звалюються в димохід у Франції, а на балконі – в Іспанії. У Швеції Дід Мороз підкладає подарунки до грубки, а в Німеччині на підвіконня.

    день народження Діда Мороза день народження Діда Мороза день народження Діда Мороза день народження Діда Мороза
  • 18.11.2015 р. Участь у Міжнародній науково-практичній конференції

    Завідуючі відділів на чолі з директором бібліотеки приймали участь у конференції «Бібліотека – пріоритетний ресурс освіти: нові можливості бібліотек ВНЗ у сучасному інформаційному просторі», яка відбувалась 18 листопада у Житомирському національному агроекологічному університеті. З вітальним словом до учасників звернувся в. о. ректора ЖНАЕУ Олег Скидан. З доповідями виступили Марина Ігнатюк (директор наукової бібліотеки ЖНАЕУ) «Досвід впровадження інноваційних технологій у бібліотеках Нідерландів, Данії, Фінляндії, Німеччини»; за допомогою скайп-зв’язку Катерина Аксюто (науковий співробітник науково-бібліографічного відділу обслуговування віддалених користувачів Білоруської сільськогосподарської бібліотеки ім. І. С. Лупіновича); Тетяна Бондарчук (завідувач науково-методичного відділу бібліотеки ЖДУ ім. І. Франка) «Віртуальний світ бібліотек: на прикладі бібліотеки ЖДУ ім. І. Франка»; Наталія Журавська (завідувач відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів Житомирської обласної бібліотеки для дітей) «Інноваційні форми роботи сучасної бібліотеки як вимога часу: на прикладі діяльності Житомирської обласної бібліотеки для дітей та PR-офісу бібліотек Житомирщини»; Світлана Багрова (завідувач відділу обслуговування науковою літературою наукової бібліотеки ЖНАЕУ) «Форми організації онлайнового простору наукової бібліотеки ЖНАЕУ»; Лайма Сталідзанс (завідувач відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення наукової бібліотеки ЖНАЕУ) «Відкритий доступ до інтелектуальних продуктів ЖНАЕУ»; Ірина Гейзе (методист наукової бібліотеки ЖНАЕУ) «Технологія автоматизованої ідентифікації документно-інформаційних ресурсів наукової бібліотеки ЖНАЕУ.

    конференці конференці конференці конференці
  • 17.11.2015 р. 16.11.15 в бібліотеці природничого факультету було представлено ай-стопер-виставку, тобто виставку, яка зупиняє погляд читачів, привертає увагу своєю яскравістю та різноманітністю.

    Для виставки було використано цікаву науково-популярну літературу природничої тематики, яка розрахована для студентів всіх курсів природничого факультету. Кожен студент, який брав почитати книгу з виставки – отримував невеличкий сюрприз від бібліотеки. Ай-стопер виставка дуже швидко привернула до себе увагу, і дуже сподобалась всім відвідувачам бібліотеки.

    твоє здоров'я - твоє майбутнє твоє здоров'я - твоє майбутнє твоє здоров'я - твоє майбутнє твоє здоров'я - твоє майбутнє твоє здоров'я - твоє майбутнє
  • 16.11.2015 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «Сорочку мати вишила мені, Червоними і чорними нитками…» – історія українського костюму.
    Історія українського костюму
  • 13.11.2015 р. 12 листопада в бібліотеці проведено бібліоквест «Сутінки в бібліотеці».

    Мета заходу – популяризація бібліотеки та послуг, залучення нових користувачів за допомогою оригінальної культурної програми, а також підвищення іміджу бібліотеки та статусу книги і читання у суспільстві. На захід були запрошені студенти ННІ філології та журналістики І та ІІ курсів спеціальності «Видавнича справа та редагування». Дійство відбувалось ввечері, коли в бібліотеці сутінки, користуватись можна були лише ліхтариками. Учасники здійснили надзвичайну подорож «закритими» місцями бібліотеки, де не ступала нога читача, виконали цікаві завдання, прослухали музичні твори у виконанні дітей музичних шкіл міста, поетичні твори у виконанні бібліотекарів, самі декламували вірші та співали пісні, давали відповіді на питання вікторини. Вечір залишив море задоволення та незабутні враження.

    сутінки сутінки сутінки сутінки
    сутінки сутінки сутінки сутінки
  • 13.11.2015 р. У бібліотеці ННІ іноземної філології для студентів 1 курсу спеціальності «Переклад» проведено відеотренінг на тему «Твоє здоров’я – твоє майбутнє».

    Зустріч відбулась за сприянням деканату ННІ іноземної філології та за участі бібліотекарів. Мета зустрічі – профілактика паління, алкоголізму, наркоманії; пропаганда здорового способу життя серед молоді. Провела тренінг Єлизавета Захарчук, представник Всеукраїнської благодійної організації «АСЕТ» м. Житомира.

    Виставка Виставка Виставка Виставка
  • 13.11.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Легенда, віра і мрія Р. Л. Стівенсона», присвячену 165-й річниці від дня народження англійського письменника
    Виставка Стівенсона Виставка Стівенсона Виставка Стівенсона Виставка Стівенсона
  • 12.11.2015 р. Презентація книжки Еріка Шмідта і Джареда Коена «Новий цифровий світ»

    У конференц-залі Житомирського державного університету імені Івана Франка (центральний корпус) відбулась презентація львівського видавництва «Літопис» світового бестселеру українською мовою – книжки Еріка Шмідта і Джареда Коена «Новий цифровий світ»

    Новий цифровий світ Новий цифровий світ
  • 12.11.2015 р. День української писемності та мови.

    9 листопада 2015 року в актовій залі гуртожитку № 4 до Дня української писемності та мови проведено літературно-музичний вечір «Мова моя материнська, квітни в душі й на устах…»

    День мови День мови День мови
  • 10.11.2015 р. До Дня української писемності і мови в читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку «Наша мова – мова вічної землі, наше слово – слово вічного народу»..
    Моне
  • 09.11.2015 р. Бібліографічний огляд біля книжкової виставки.

    Бібліотекар абонементу ННІ іноземної філології Євгенія Власова провела бібліографічний огляд біля книжкової виставки «Worterbuch – твій кращий друг» для студентів 11 групи інституту іноземної філології.

    Студенти ознайомились із сучасними словниками, енциклопедіями та підручниками з німецької мови, які є у фонді бібліотеки.

    Моне Моне Моне
  • 09.11.2015 р. Презентація книги “Новий цифровий світ”.

    У четвер, 12 листопада 2015 року, о 13.00 год. в конференц-залі Житомирського державного університету імені Івана Франка (центральний корпус) львівське видавництво “Літопис” презентує світовий бестселер українською мовою – книжку Еріка Шмідта і Джареда Коена “Новий цифровий світ”. Запрошуємо всіх бажаючих.

    Моне
  • 06.11.2015 р. На абонементі № 1 (ІІ поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку-«eye-stopper» до 175 річниці з дня народження Клода Моне.

    14 листопада 1840 в Парижі народився французький живописець, один із засновників імпресіонізму - Оскар Клод Моне. Він став художником волею доль – 100 тис. франків, які він виграв у лотерею, дозволили йому залишити роботу посильного і присвятити себе живопису.

    Термін «імпресіонізм» з'явився завдяки картині Моне «Враження. Сонце, що сходить», яка була представлена на виставці в майстерні фотографа Надара весною 1874 року, і отримала назву «Виставка бунтівників». Маловідомий журналіст Луї Леруа в своєму матеріалі в журналі «Le Charivari» зневажливо обізвав художників цієї виставки «імпресіоністами». Художники цей епітет прийняли, з часом він втратив своє початкове негативне значення. Цікаво, що найкращим твором від імпресіонізму в живописі вважають теж картину Клода Моне. І це незважаючи на те, що до моменту, коли художник почав писати знамениті «Водяні Лілії», він вже втрачав зір.

    Моне Моне Моне Моне
  • 04.11.2015 р. На абонементі ННІ іноземної філології відкрито книжкову виставку під назвою «Worterbuch – твій кращий друг».

    До уваги читачів у відкритому перегляді представлені лексикографічні джерела німецькою мовою.

    Worterbuch Worterbuch Worterbuch Worterbuch
  • 04.11.2015 р. На абонементі № 1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг до 160-річчя від дня народження Дмитра Яворницького – українського історика, археолога, фольклориста.

    Дмитро Яворницький Дмитро Яворницький Дмитро Яворницький Дмитро Яворницький
  • 03.11.2015 р. На абонементі № 1 (ІІ поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку до дня української мови: «Квітни, мово, зірнице слова».

    Щороку 9 листопада в Україні відзначається – День української писемності та мови.

    За православним календарем – це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-Літописця і починається писемна українська мова.

    дня української мови дня української мови дня української мови дня української мови
  • 03.11.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено тематичну книжкову виставку "Лабораторія фантастики - фентезі".

    фентезі фентезі фентезі фентезі
  • ЗВІТ ПРО РОБОТУ БІБЛІОТЕКИ ЖИТОМИРСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ІВАНА ФРАНКА ЗА 2014 РІК
    У бібліотеці Житомирського державного університету ім. Івана Франка протягом останніх років відбуваються значні зміни обумовлені змінами в діяльності університету - вводяться нові дисципліни і навчальні курси... детальніше ... doc
  • ПЛАН РОБОТИ БІБЛІОТЕКИ ЖИТОМИРСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ІВАНА ФРАНКА НА 2016 РІК детальніше ... doc
  • 29.12.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Редьярд Кіплінг – казкар, новеліст, поет», присвячену 150-річчю від дня народження.

    Кіплінг Кіплінг Кіплінг
  • 28.12.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «На чорних хлібах національної історії», присвячену 125-річчю від дня народження З. Тулуб, української письменниці.

    З. Тулуб З. Тулуб
  • 25.12.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «В огне и холоде тревог…», присвячену 135-річчю від дня народження Олександра Блока.

    Олександр Блок Олександр Блок
  • 24.12.2015 р. На абонементі ННІ іноземної філології до 150-ї річниці від дня народження англійського письменника Джозефа Редьярда Кіплінга організовано книжкову виставку.

    На виставці представлені твори автора мовою оригіналу.

    Кіплінг Кіплінг Кіплінг Кіплінг Кіплінг Кіплінг
  • 24.12.2015 р. Вітання з Новим роком та Рідздвяними святами

    Вітання з Новим роком та Рідздвяними святами
  • 16.12.2015 р. На абонементі № 1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг: «Пілігрим семи морів» до 150-річчя від дня народження Д. Р. Кіплінга – англійського письменника, поета, казкаря.

    Пілігрим семи морів Пілігрим семи морів Пілігрим семи морів Пілігрим семи морів
  • 16.12.2015 р. На абонементі №1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) діє тематична виставка книг: «Психологічна наука: вчитель, учень».

    Психологічна наука Психологічна наука Психологічна наука Психологічна наука
  • 15.12.2015 р. У читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «У звичаях, традиціях народу ти душу України пізнавай» – традиції і обряди українського народу.

    Обряди
  • 10.12.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Нагим пришёл я…», присвячену 175-річчю від дня народження Огюста Родена, французького живописця, скульптора.

    Нагим пришёл я… Нагим пришёл я… Нагим пришёл я…
  • 09.12.2015 р. На абонементі №1 (ІІ поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг «Зима прийшла і празничків навела»

    Пухнастий білий сніг літає за вікном. Швидко закінчується день і починається ніч. Ось такий він наш грудень, та саме з нього починаються зимові свята:

    — Введення у храм Пресвятої Богородиці (4 грудня);

    — Андрія (13 грудня);

    — Святого Миколая (19 грудня);

    — Святвечір (6 січня);

    — Різдво Христове (7 січня);

    — Новий рік або свято Василя (14 січня);

    — Водохреща (19 січня);

    — Стрітення (15 лютого);

    — Масляна (останній тиждень перед Великоднім постом).

    Чарівний світ казки Чарівний світ казки Чарівний світ казки Чарівний світ казки
    Чарівний світ казки
  • 08.12.2015 р. У читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «Письменник, актор, громадський діяч – Михайло Старицький» – до 175-річчя від дня народження (1840-1904) українського драматурга.

    Михайло Старицький
  • 07.12.2015 р. На абонементі ННІ іноземної філології діє тематична книжкова виставка під назвою «Чарівний світ казки», на якій представлені казки англійською та німецькою мовами.

    Чарівний світ казки Чарівний світ казки Чарівний світ казки Чарівний світ казки
    Чарівний світ казки Чарівний світ казки
  • 04.12.2015 р. У читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Картинна галерея Катерини Білокур» – до 115-річчя від дня народження (1900-1961) української художниці.

    Картинна галерея Катерини Білокур
  • 02.12.2015 р. На абонементі художньої літератури представлено тематичну книжкову виставку "Над сторінками біографічних романів"

    Над сторінками біографічних романів Над сторінками біографічних романів Над сторінками біографічних романів
    Над сторінками біографічних романів