Архів новин: грудень 2018 року

26.12.2018 р. Вітаємо з Новим роком та Різдвом Христовим!

22.12.2018 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку "Світоч польської літератури", присвячену 220-річчю від дня народження Адама Міцкевича, польського письменника.

20.12.2018 р. У бібліотеці ННІ іноземної філології діє виставка «Christmas around the World».

На виставці представлені книги та журнали про святкування Різдва в різних країнах світу.

19.12.2018 р. Вітаємо з днем Святого Миколая!!!

Святий Миколай - чудотворець, благодійник, чарівник. У ніч на 19 грудня, у день його пам'яті, він роздає подарунки дітям, вітає з зимою, благословляє на добрі вчинки. Ще замолоду для сиріт він був батьком, для бідних - милостивим подателем, у біді - помічником, у горі - розрадником. Ще за життя люди вважали отця Миколая Святим, бо він мав дар зцілювати калік, недужих, неодноразово рятував приречених на страту. Але найбільшою його заслугою було те, що він безмежно любив усіх людей, цінував кожну окрему людину. Його життя – це любов і служіння людям. За легендою, Святий Миколай живе у Раю на небесах і раз у рік спускається на землю, щоб прийти до діток і принести їм дарунки за хороше навчання, чемну поведінку, повагу до батьків та старших людей.
Бажаємо Вам гарних подарунків та веселих свят!
Закликаємо, шановні читачі, з повагою ставитися до оточуючих, берегти нашу природу.
Ділимося з Вами святковим настроєм та ідеями як прикрасити оселю і не нашкодити природі.

14.12.2018 р. В читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку «Хай рік новий, Різдво Христове, Вам подарують дні казкові…».

13.12.2018 р. У бібліотеці ННІ іноземної філології діє виставка «Tastes Differ or International Cuisine».

На виставці представлена література про особливості національної кухні в різних країнах.

12.12.2018 р. У бібліотеці природничого факультету діє виставка «Тут зве до танцю березове узлісся, а до молитви – хвойний ліс. Полісся...».

Полісся — це дивовижний край лісів, річок і боліт, де не буває нищівних засух, де повітря пахне сосною і хмелем, і здається, що його можна пити як березовий сік. Ліси – безцінний дар природи, природна скарбниця харчових, лікарських, технічних, декоративних та інших рослин.

06.12.2018 р. До бібліотеки Житомирського державного університету ім. І. Франка надійшли подарункові видання.

Бібліотека поповнилась новими виданнями: Рейнольдс Дж. Л. «Залишаючи рідний дім. Надзвичайне життя Петра Яцика» та Алядін Ш. «Мердивен». Студентів та науковців запрошуємо до перегляду.
Дякуємо Науковій бібліотеці ім. М.Максимовича Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Українському культурному фонду та видавництвам «Майстер Книг» і «К.І.С» за подаровані видання.

05.12.2018 р. До Міжнародного дня волонтерів в читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито виставку «Раз добром нагріте серце вік не прохолоне (сторінками періодичних видань).

У всьому світі 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтера - International Volunteer Day. День волонтера був заснований ще в 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН. В Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року, згідно з Постановою Кабміну. Волонтери надають значну допомогу для армії України. У ній є свої постачальники, медичні підрозділи, авторемонтні майстерні, фінансисти, медичний транспорт, служба тилу (яка виробляє необхідні для армії речі і продукти). Волонтери допомагають дітям і дорослим, піклуються про здоров'я людей і тварин, їхній комфорт і безпеку. Нерідко волонтерам доводиться навіть ризикувати власним життям заради порятунку інших.

05.12.2018 р. Просимо небайдужих підтримати проект «Підтримка бібліотек переміщених університетів Сходу», який започаткований Благодійним фондом «Бібліотечна країна». Для реалізації проекту діє кампанія по збору коштів на платформі Спільнокошт https://biggggidea.com/project/pidtrimka-bibliotek-peremischenih-universitetiv/. Заплановано зібрати 120 тис. грн. У разі успішного збору коштів Міжнародний фонд «Відродження» подвоїть отриману суму.

05.12.2018 р. Для студентів 1 курсу ННІ іноземної філології бібліотекарі організували зустріч за участі представника Всеукраїнської благодійної організації «АСЕТ».

4 грудня бібліотекарями ННІ іноземної філології була організована зустріч для студентів 1 курсу з представником Всеукраїнської благодійної організації «АСЕТ» міста Житомира Бугирою Тетяною Володимирівною, яка провела відеотренінг на тему: «Твоє здоров’я – твоє майбутнє». Мета зустрічі – профілактика паління, алкоголізму, наркоманії та пропаганда здорового способу життя серед молоді.

03.12.2018 р. На абонементі художньої літератури представлено тематичну книжкову виставку "Життя монархів у художній літературі".