Архів новин: квітень 2016 року

28.04.2016 р. 27.04.16 р. бібліотекарі природничого факультету провели виховну годину в 11 групі факультету фізичного виховання і спорту (куратор Філіна В. А.), де було подано інформацію про сайт бібліотеки, проведено анкетування та перереєстрацію студентів.

28.04.2016 р. У бібліотеці ННІ іноземної філології представлено виставку під назвою «Розмаїття англомовних словників».

Чи знаєте ви?
Щорічно Оксфордський словник називає "слово" року.
У 2015 році Оксфордський словник англійської мови вперше назвав словом року «емодзі» (еmojis) - значок, який офіційно називається «обличчя зі сльозами радості».
За версією словника, еmojis було обрано в якості «слова» року, через те, що воно найкраще відображає настрій і турботи 2015 року.

Відповідно до досліджень компанії SwiftKey, «емодзі» використовують в 20% випадків у Великобританії і в 17% в США, повідомляє Укрінформ.
У 2014 році за версією Оксфордського словника, словом року стало «vape», яке позначає процес куріння електронної сигарети.

28.04.2016 р. До свята Великодня в читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка "Свята Пасха йде до хати, - будемо Великдень справляти!".

27.04.2016 р. У читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4, діє книжкова виставка «Наша галактика – Чумацький шлях». На виставці запропоновані книги з астрономії та історії астрономії.

27.04.2016 р. 25.04.16 р. в бібліотеці природничого факультету діє виставка: "Сучасна біологія: здобутки і досягнення" до тижня біології, який проводиться на факультеті. На виставці представлені цікаві новинки біологічної науки.

27.04.2016 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка "Ресоціалізація та соціальна реабілітація. Реабілітаційна педагогіка".

26.04.2016 р. У читальному залі гуртожитку № 4 діє книжкова виставка до 75-річчя від дня народження української поетеси Ірини Володимирівни Жиленко (1941-2013р.).

Прокинутися з повним домом щастя!
Відкрить вікно в туманний березняк.
А мокрий вітер б’ється круг зап’ястя,
як спіймане промерзле пташеня.

Це вже весна. І протяги хмільні
похмурого заплаканого талу
зашарпали халатик на мені
і в рукави насипали фіалок.

25.04.2016 р. На абонементі № 1 (ІІ поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг до 30 річниці Чорнобильської катастрофи.

За 100 кілометрів на північ від Києва, розкинулись квітучі, родючі землі, зелені ліси. Але 1986 року все змінилось.

Перша година ночі, двадцять три хвилини і сорок доленосних секунд. 26 квітня, подих ночі.

І раптом вибух.

Серед усіх трагедій, які пережило людство, чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами рукотворного забруднення екологічної сфери, негативного впливу на здоров'я, психіку людей, їх соціальні, економічні і побутові умови життя.

Аварія на Чорнобильській АЕС стала новою віхою вiдлiку в історії атомної енергетики, вона показала, наскільки небезпечна, позбавлена контролю сила атома i як важко вгамувати її.

Минає рік за роком, але для нашої Батьківщини Чорнобиль залишається незагоєною раною. Ось уже 30 років дзвони Чорнобиля стукають в наші серця. Змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й...

25.04.2016 р. У читальному залі гуртожитку № 4 діє тематична книжкова виставка до Дня Чорнобильської трагедії.

Чорнобильський вітер по душах мете
Чорнобильський пил на роки опадає.
Годинник життя безупинно іде,
А пам'ять, лиш пам'ять усе пам'ятає...

22.04.2016 р. На абонементі №1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка книг під назвою: «Душа навиворіт: психологічна література».

22.04.2016 р. У бібліотеці ННІ іноземної філології до 200-ї річниці від дня народження англійської письменниці Шарлотти Бронте відкрито книжкову виставку «Шарлотта Бронте: маленька фея з Хауорта».

На виставці представлені романи письменниці в оригіналі та в перекладі українською мовою.

21.04.2016 р. Бібліотека відкрила ще одну полицю «буккросингу» у приміщенні ННІ іноземної філології, біля аудиторії № 46.

На полиці представлена різноманітна література іноземними мовами.

21.04.2016 р. 20 квітня в читальному залі № 1 навчального корпусу № 4 відбулася презентація книги викладача університету доцента Стельниковича С. В. «Житомирсько-Вінницький регіон в умовах нацистської окупації» (1941-1944 рр.).

Зі вступним словом «Друга світова війна: історичні виміри» виступив доцент університету Кордон М. В. На заході були присутні студенти історичного факультету та бібліотекарі.

20.04.2016 р. В бібліотеці природничого факультету діє виставка „Інтерактивні технології – шлях до успіху в навчанні”.

Значення інформації в сучасному суспільстві постає на перший план, тому студенти повинні опанувати інформаційні технології, уміти одержувати, а також критично осмислювати та використовувати різноманітну інформацію. Саме цим і пояснюється актуальність застосування інтерактивних форм і методів на уроках. На виставці представлена література про застосування інтерактивних методів навчання на уроках біології, хімії, статті з періодичних видань.

19.04.2016 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Романи Вікторіанської епохи», присвячену 200-річчю від дня народження англійської письменниці Шарлотти Бронте.

18.04.2016 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «Величні свідки великої історії» – до Міжнародного Дня пам'ятників та історичних місць.

14.04.2016 р. В бібліотеці природничого факультету представлено виставку літератури „Доторкніться до природи серцем”, яка розкаже читачам, як жити в гармонії з природою та охороняти її.

13.04.2016 р. 13 квітня 2016 року бібліотекарями ННІ іноземної філології були відкриті полиці «буккросингу» в гуртожитку № 2.

На полицях виставлені підручники, посібники, художня література та журнали англійською, німецькою, українською, російською та іншими мовами.

Наголошуємо, що книги можна брати без запису і залишати у себе. Якщо у вас є книги, якими ви можете поділитися з іншими – приносьте їх у бібліотеку або відразу ставте на полиці «буккросингу».

13.04.2016 р. Бібліотекарі провели перереєстрацію та анкетування студентів 24 групи ННІ іноземної філології (куратор групи Котнюк Л. Г.), а також ознайомили студентів із структурою сайту бібліотеки.

12.04.2016 р. З метою вивчення читацьких уподобань бібліотекою було проведено анкетування студентів другого курсу ННІ педагогіки. Під час зустрічі відбулася перереєстрація присутніх студентів та детальне ознайомлення із структурою сайту бібліотеки.

12.04.2016 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Майстер психологічного роману», присвячену 105-річчю від дня народження Ерве Базена, французького письменника.

08.04.2016 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Добром зігріти серце: творчість Оксани Іваненко» – до 110-річчя від дня народження української письменниці, перекладачки (1906-1997).

07.04.2016 р. Бібліотекарі природничого факультету Бурчинська А. В. і Янчук Н. Ю. провели виховну годину в 12 гр. факультету фізичного виховання та спорту (куратор Пазіна В. О.), на якій було повідомлено про сайт бібліотеки, проведено перереєстрацію, анкетування студентів та бібліографічний огляд літератури „Мінерал розповідає про себе”.

07.04.2016 р. 06.04.16 Бібліотекарі ННІ іноземної філології Власова Є. Г. і Невмержицька В. О. разом з бібліотекарем художнього абонементу Колодюк С. В. запросили на виховну годину до бібліотеки студентів 21 групи ННІ іноземної філології (куратор групи Бараняк М. М.), під час якої розповіли про новинки художньої літератури, сайт бібліотеки, провели анкетування та перереєстрацію студентів.

  • 06.04.2016 р. На абонементі №1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг до Всесвітнього дня здоров’я: «Здоров’я народу – багатство нації».

    Здоров'я - найбільша цінність людини. Однак, саме до здоров'я людина відноситься найбільш легковажно. Стреси, шкідливі звички, неправильне харчування - далеко не весь перелік того, чим людина губить своє здоров'я.

    У 1945 р. була створена спеціальна установа Організації Об'єднаних Націй — Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ). Її статут був затверджений 7 квітня 1948 р. Щорічно у цей день відзначається Всесвітній день здоров'я всіма країнами — членами ВООЗ, а їх майже 200. Мета святкування — підкреслити важливість здоров'я кожної людини і людства в цілому.

    У наш час здоров'я — це не відсутність хвороб, а фізична, психологічна, соціальна гармонія людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища

    Геніальний лікар і філософ Давнього світу Гіппократ стверджував, що яка діяльність людини, такою вона і є, такі і її хвороби. Висновок такий — необхідність вести здоровий спосіб життя була актуальною як в стародавньому світі, так і сьогодні, тому що він (здоровий спосіб) — є однією з найвагоміших умов та чинників формування, збереження і зміцнення здоров'я навіть у складних екологічних і соціально-економічних умовах, забезпечує високу працездатність, добре самопочуття, ефективну адаптацію до змін довкілля.

    05.04.2016 р. На абонементі №1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка книг до Міжнародного дня спорту.

    6 квітня - Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку.

    До цього дня вчені та історики не можуть прийти до однозначного висновку - де ж вперше людина вигадала спорт. Це не дивно, так як діяльність, яку сучасна наука відносить до такого поняття, як заняття спортом, була притаманна без винятку всім людям по всій землі і схоже, що в усі часи. Змагання, гра, розвага, активний відпочинок, численні інтелектуальні вправи, досягнення кращих результатів, тренування фізичних та інших навичок, ось лише невеликий перелік тих видів діяльності, які включає в себе це широке поняття. І не дивлячись на максимальний накал зусиль і емоцій, які іноді додаються при занятті спортом, однозначно одне - це абсолютно мирний процес. Він сприяє розвитку і є життєствердним в усіх відношеннях.

    Відзначаючи ці характерні і безцінні моменти спортивної діяльності для кожної людини і для суспільства в цілому, враховуючи ряд міжнародних ініціатив, 23-го серпня 2013-го року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію в якій проголосила 6-е квітня Міжнародним днем спорту на благо миру та розвитку.

    04.04.2016 р. На абонементі №1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка книг: «Світ мрій, мазурок, кринолінів…», в якій представлена романтична література XIX століття.

    01.04.2016 р. На абонементі художньої літератури представлено тематичну книжкову виставку «Літературна СміхоТерапія».

    01.04.2016 р. 30.03.16 р. бібліотекарі природничого факультету Бурчинська А. В. і Янчук Н. Ю. відвідали виховну годину в 22 групі природничого факультету (куратор Астахова Л. Є.), де було проведено перереєстрацію студентів, анкетування та повідомлено про сайт бібліотеки.