Архів новин: червень 2016 року

29.06.2016 р. У бібліотеці природничого факультету діє виставка "До Конституції - з повагою, до влади - з надією" - до дня Конституції України, на якій представлена література про конституцію нашої держави, основи конституційного права, правознавства.

27.06.2016 р. Бібліотекарі читального залу № 1 організували відкритий перегляд літератури: «Conrad's footprints: життя і творчість Джозефа Конрада».

27.06.2016 р. У читальному залі гуртожитку № 4 діє тематична книжкова виставка до 335-річчя від дня народження українського письменника, філософа, поета, богослова, математика Феофана Прокоповича (1681-1736рр).

24.06.2016 р. У читальному залі гуртожитку № 4 діє тематична книжкова виставка до Дня Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні: ”Без терміну давності… Трагедія Бабиного Яру”.

23.06.2016 р. На абонементі № 1 (ІІ поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено виставку книг до Дня Конституції України.

28 червня в Україні відзначається державне свято - День Конституції України. Цього дня у 1996 році на ранковому засіданні Верховна Рада України прийняла новий Основний закон країни - першу Конституцію незалежної української держави. День Конституції України - єдине державне свято закріплене в самій Конституції.

Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

21.06.2016 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Захоплюючі пригоди», присвячену 160-річчю від дня народження англійського письменника Г. Р. Хаггарда.

15.06.2016 р. В читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє тематична книжкова виставка «Подорожуємо країнами світу: історія країн».

10.06.2016 р. В Бібліотеці ННІ іноземної філології влаштовано книжкову виставку під назвою «Любов до життя Джека Лондона».

На виставці представлені твори видатного американського письменника мовою оригіналу.

10.06.2016 р. На абонементі художньої літератури представлено тематичну книжкову виставку "20 книг до відпустки".

08.06.2016 р. На абонементі № 1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка книг «Знімаю капелюха» до 130-річчя від дня народження Івана Крип’якевича, видатного українського історика, археолога, письменника.

07.06.2016 р. У бібліотеці ННІ іноземної філології до Всесвітнього дня захисту навколишнього середовища діє книжкова виставка «“Green” Problems and Solutions».

На виставці представлена література з екології англійською, німецькою та українською мовами.

06.06.2016 р. На абонементі № 1 (центральний корпус бібліотеки) представлена виставка книг "Медіахата" - до Дня журналіста.

Бажаємо кожному журналісту здійснення нових творчих задумів! Світлими нехай будуть помисли, щирими думки, переконливим журналістське слово. Будьте в цьому завжди послідовними і пам'ятайте про своє головне покликання - служити істині, утвердженню добра, злагоди і миру у суспільстві.

06.06.2016 р. У читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «В Епіцентрі подій – журналіст» – до Дня журналіста.

03.06.2016 р. У бібліотеці природничого факультету діє виставка „Сумні природи очі у душу заглядають” до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища.

Свято було засновано Генеральною асамблеєю ООН у 1972 році і відзначається щорічно 5 червня. Охорона навколишнього природного середовища – система державних і суспільних заходів (технологічних, економічних, адміністративно-правових, просвітницьких, міжнародних), спрямованих на збереження та розвиток природоохоронного руху і природних ресурсів. Всесвітній день навколишнього середовища покликаний привернути увагу світової спільноти до проблем навколишнього середовища та сприяти розумінню того, що основною рушійною силою природоохоронних заходів є людський фактор. Саме від нас залежить наше майбутнє!

На виставці представлена література з основ екології та охорони довкілля, глобальних екологічних проблем, а також про природно-заповідний фонд України, Житомирської області.

02.06.2016 р. У читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє виставка «Сирітство як соціально-психологічна проблема» – сторінками періодичних видань.

01.06.2016 р. До Міжнародного дня захисту дітей у читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку «Права дитини – права на майбутнє: соціально-правовий захист дитинства».