Архів новин: жовтень 2017 року

31.10.2017 р. У читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Вікно в дивовижний світ інформатики».

30.10.2017 р. Бібліотекар художнього абонементу Колодюк Світлана Володимирівна провела зустріч зі студентами 12 групи природничого факультету.

Бібліотекар абонементу художньої літератури Колодюк Світлана Володимирівна провела інформаційно-бібліографічний огляд з відкритим переглядом літератури «Літературний диліжанс» студентам першого курсу 12 групи природничого факультету. Представила різножанрову літературу та нові надходження, ознайомила з сайтом бібліотеки та записала бажаючих студентів до абонементу художньої літератури. В кінці зустрічі студенти зробили колективне фото і подякували Світлані Володимирівні за цікаво проведене дозвілля. Друзі, цінуймо книгу!

27.10.2017 р. Сучасна бібліотека в системі соціальних комунікацій: тенденції і напрями розвитку.

27 жовтня 2017 р. заступник директора Н. К. Громницька та завідувач науково-методичного відділу Т. В. Власовець відвідали ІІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Сучасна бібліотека в системі соціальних комунікацій: тенденції і напрями розвитку», яка відбулася у Житомирському національному агроекологічному університеті. До роботи долучилися керівники бібліотек закладів вищої освіти, фахівці провідних бібліотечних установ, почесні гості, представники ЗМІ, науково-педагогічні працівники та студенти. Т. В. Власовець виступила з доповіддю «Сучасний стан та перспективи бібліотечної діяльності в системі соціальних комунікацій». Почесною гостею заходу стала Христина Дюлені (Коритник), директор технічного відділу бібліотеки Американського університету (м. Вашингтон, США), яка доповіла про роль бібліотеки Американського університету м. Вашингтон в системі масової комунікації. Пані Христина дала відповіді на усі питання, що цікавили учасників події, поділившись своїм багаторічним досвідом роботи в американській бібліотеці.

24.10.2017 р. У читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «Лаконічно, ціннісно, повчально» – афоризми та крилаті вислови всіх часів та народів.

23.10.2017 р. Традиційним з нагоди 98 річниці від дня створення нашого університету є проведення історико-краєзнавчих екскурсій.

Заступником директора бібліотеки Громницькою Н. К. та її колегами було проведено такий захід для студентів 14 групи ННІ педагогіки. Екскурсію розпочато з далекого 1833 року, з відкриття першої чоловічої гімназії у Житомирі, далі подорожували буремними подіями 20 століття, та завершили екскурсію новітніми знаннями у науковому читальному залі бібліотеки.

19.10.2017 р. У бібліотеці ННІ іноземної філології діє виставка «Літературні портрети». На виставці представлена література, яка містить біографічні відомості про письменників Британії та США.

18.10.2017 р. До 98 річниці Житомирського державного університету імені Івана Франка працівники бібліотеки провели історико-краєзнавчу екскурсію.

У святкові, осінні дні 98 річниці від дня утворення нашого університету традиційним для бібліотеки є проведення історико-краєзнавчих екскурсій. Заступником директора бібліотеки Громницькою Н. К. та її колегами було проведено такий захід для студентів 14 групи фізико-математичного факультету.
Почали екскурсію з далекого 1833 року, з відкриття першої чоловічої гімназії у Житомирі, далі подорожували насиченими подіями 20 століття, та завершили екскурсію новітніми знаннями у науковому читальному залі бібліотеки.

17.10.2017 р. У бібліотеці природничого факультету та факультету фізичного виховання і спорту представлено виставку на тему: «Шлях до п’єдесталу», яка знайомить із спортсменами-переможцями Олімпійських ігор.

13.10.2017 р. У читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Світоч знань в поліському краї» –
до 98-річчя ЖДУ ім. І. Франка.

13.10.2017 р. У читальному залі гуртожитку № 4 діє виставка до Дня українського козацтва.

«Було колись - в Україні
Ревіли гармати;
Було колись - запорожці
Вміли пановати.
Пановали, добували
І славу, і волю»
     Т.Г.Шевченко

11.10.2017 р. У бібліотеці ННІ іноземної філології діє виставка «In the World of Painting», на якій представлена література з образотворчого мистецтва.

11.10.2017 р. На абонементі № 1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) діє книжкова виставка до Дня українського козацтва та Дня захисника вітчизни: «Золоте стремено».

10.10.2017 р. До Дня українського козацтва в читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку «Українське козацтво: відгомін віків».

10.10.2017 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Свідок, Письменник, Художник», присвячену 75-річчю від дня народження Володимира Яворівського, українського письменника, журналіста, громадського і політичного діяча.

10.10.2017 р. У бібліотеці природничого факультету представлена виставка «Ми роду козацького діти, землі української цвіт!» – до Дня захисника України та Дня українського козацтва.

09.10.2017 р. У читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє виставка «Дещо про рекламу…» – сторінками періодичних видань.

06.10.2017 р. До Дня художника в читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено міні-галерею «Квіти – очі землі української».

05.10.2017 р. У бібліотеці природничого факультету представлено книжкову виставку на тему: «У захист братів наших менших», яка закликає до охорони представників фауни України та світу.

04.10.2017 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Через сотни разъединяющих лет…», присвячену 125-річчю від дня народження Марини Цвєтаєвої.

02.10.2017 р. На абонементі № 1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка книг до Міжнародного дня музики: «І тільки музика, музика, музика!».

02.10.2017 р. На абонементі художньої літератури представлено тематичну книжкову виставку «Детектив очима жінки».