Архів новин: травень 2017 року

31.05.2017 р. До Міжнародного дня захисту дітей у читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку «Дитина в сучасному світі».

31.05.2017 р. У бібліотеці природничого факультету до Дня захисту дітей представлено виставку на тему: «Великі права маленької дитини», яка адресована батькам, майбутнім батькам, вихователям, педагогам, соціальним робітникам та всім, хто зацікавлений у вирішенні проблем дітей України та світу.

30.05.2017 р. У бібліотеці природничого факультету представлено книжкову виставку: «Куріння або здоров’я – вибирайте самі!».

Виставка присвячена Всесвітньому дню боротьби з тютюнопалінням і застерігає від шкідливої звички та заохочує до здорового способу життя.

27.05.2017 р. У читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено книжкову виставку «Долі фізиків і математиків в історії науки».

26.05.2017 р. У бібліотеці ННІ іноземної філології діє виставка «Внутрішній світ Вірджинії Вульф» – до 135-річчя англійської письменниці.

На виставці представлені біографічні відомості про авторку та її твори мовою оригіналу.

25.05.2017 р. До Дня слов’янської писемності і культури у читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку «Дорогами тисячоліть до слов’янської писемності».

24.05.2017 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Тому і став я сіячем…», присвячену 105-річчю від дня народження Михайла Стельмаха.

23.05.2017 р. У читальному залі гуртожитку №4 діє виставка:

"Нехай не знає втоми та рука,
Що добре зерно в добру землю сіє,
Що зневажає чорні суховії
І щедра, як напровесні ріка!"
М. Рильський

до 105-річчя від дня народження українського письменника Михайла Стельмаха (1912-1983 рр.)

22.05.2017 р. У бібліотеці природничого факультету діє виставка «Гра – це творчість, гра – це праця»: уроки біології з використанням ігрових форм роботи.

Гра – один з найдавніших засобів виховання, навчання й розвитку учнів. Ігри в поєднанні з іншими методичними прийомами й формами підвищують ефективність викладання біології. А головне – у процесі гри школярі одержують знання, отримуючи при цьому задоволення. Позитивні емоції сприяють кращому засвоєнню досліджуваного матеріалу, впливають на розвиток особистості учня в цілому. На виставці представлена література про різні форми ігор (рольові, дидактичні, інтелектуальні) та періодичні видання.

19.05.2017 р. Кафедра міжкультурної комунікації та прикладної лінгвістики ННІ іноземної філології ЖДУ імені Івана Франка протягом року проводила заняття Лінгвометодичної Академії для вчителів англійської мови навчальних закладів міста та області з метою вдосконалення професійних знань, вмінь та навичок. 17 травня 2017 р. на завершальній зустрічі бібліотекою ННІ іноземної філології була представлена виставка шкільних підручників та методичних посібників Л. В. Калініної та інших викладачів кафедри

18.05.2017 р. До міжнародного Дня музеїв у читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку «Музеї світу».

17.05.2017 р. У бібліотеці ННІ іноземної філології діє виставка «Tatsachen uber Deutschland».

На виставці представлена література з краєзнавства Німеччини.

17.05.2017 р. У бібліотеці природничого факультету представлено виставку на тему: «Майстер-клас учителя хімії», яка знайомить читачів з навчальними, електронними та періодичними виданнями для майбутніх учителів.

О, хімія!
Найкраща із наук
Ти ворогом і другом можеш бути;
Убити все живе й допомогти
Красу життя сповна відчути.
Усе залежить від тих рук
В яких твої досягнення і сила
Від розуму і мудрості людини…

Ці слова є своєрідним девізом тижня хімії, що відбувається на кафедрі хімії природничого факультету з 15 по 20 травня.

15.05.2017 р. На абонементі № 1 (ІІ поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено літературу до Міжнародного дня сім’ї.

15 травня – Міжнародний день сім’ї.

Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу!

З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона – джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, того, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополуччя родини – ось мірило розвитку і прогресу країни.

15.05.2017 р. На абонементі № 1 (центральний корпус бібліотеки) діє виставка книг до Дня філолога: «Філологічний трьоп, або Насолода для обраних».

13.05.2017 р. До міжнародного Дня сім’ї у читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку «Сім’я і суспільство: реалії та проблеми».

12.05.2017 р. На абонементі № 1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка книг: «Cпіватиму, співатиму, поки гласу стане; хоч і слухать не хочуть, я не перестану» – до 200-річчя від дня народження Миколи Костомарова, історика, громадсько-політичного діяча, письменника, публіциста, критика, етнографа.

12.05.2017 р. До 200-річчя від дня народження М. Костомарова у читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку «М. Костомаров – фундатор новітнього українства» – сторінками періодичних видань.

12.05.2017 р. У бібліотеці природничого факультету представлено виставку на тему: «Спорт народжує сміливих», яка знайомить читачів з найвідомішими спортсменами України та світу, спортсменами, яким вдавалося добитися великих перемог та піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу.

11.05.2017 р. У бібліотеці ННІ іноземної філології діє виставка «Communicating Effectively», на якій представлені книги з міжкультурної комунікації англійською та українською мовами.

10.05.2017 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Інтелектуальний фантаст», присвячену 80 річниці від дня народження Роджера Желязни, американського письменника-фантаста.

05.05.2017 р. У читальному залі гуртожитку № 4 діє виставка:

"Маки червоні знов розцвітають,
Пам'ять дідів бережуть.
І до вогню, що серця зігріває,
Їхні онуки ідуть."
Н. Май

до Дня пам'яті жертв Другої світової війни.

05.05.2017 р. У читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «Ви крок за кроком наближали переможну мить: героям війни, героям полеглим в боях, присвячується...» – до дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

04.05.2017 р. У бібліотеці природничого факультету діє виставка «Рідна природа входить в нашу душу, як колиска буття, як чисте джерело, з якого ми вперше напились живої води…» (В. О. Сухомлинський).

На виставці представлена література про екологічні проблеми довкілля Житомирщини, рослинний і тваринний світ краю, скарби лісових екосистем.

03.05.2017 р. На абонементі художньої літератури представлено тематичну книжкову виставку «У книжковій пам’яті – миттєвості війни» – друга світова війна у дзеркалі літератури.