Архів новин: серпень 2016 року

31.08.2016 р. У читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє виставка «Цілющі скарби землі. Народні символи України» – сторінками періодичних видань.

31.08.2016 р. На абонементі № 1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка-перегляд словників:

«О, словники! –
пахучі щільники,
де слово медом темно-золотим
чарунки повнить…»
                                        (Н. Нікуліна)

26.08.2016 р. До 160-ї річниці від дня народження І. Я. Франка, в читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка "Зникає фальш з франкового портрета!"

26.08.2016 р. У бібліотеці ННІ іноземної філології до 145-річчя від дня народження американського письменника Теодора Драйзера діє книжкова виставка «Трагічний світ героїв Драйзера».

На виставці представлені твори автора мовою оригіналу, а також джерела, які містять біографію письменника англійською та українською мовами.

26.08.2016 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Виклик загальноприйнятим традиціям», присвячену 145-й річниці від дня народження Теодора Драйзера.

25.08.2016 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Каменяр української землі», присвячену 160-й річниці від дня народження Івана Франка.

23.08.2016 р. На абонементі № 1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка книг «Народи славляться великими мужами» до 160-річчя від дня народження Івана Яковича Франка, відомого українського письменника, поета, белетриста, вченого, публіциста, перекладача, громадського та політичного діяча.

22.08.2016 р. На абонементі № 1 (ІІ поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка книг до 25 річниці Незалежності України.

День незалежності України – державне свято України, що відзначається щорічно 24 серпня на честь прийняття Верховною радою УРСР «Акта проголошення незалежності України», що вважається датою утворення держави Україна в сучасному вигляді.

Історію України прийнято відраховувати з моменту створення Київської держави в IX столітті. Після занепаду цього державного утворення і розпаду на дрібні князівства у XVII столітті утворюється Козацько-Гетьманська держава, яка проіснувала до кінця XVIII століття, після чого, аж до XX століття, незалежної української держави не існувало. Наступний шанс на незалежність Українській державі представився лише наприкінці XX століття, після розвалу СРСР.

24 серпня 1991 Верховна Рада Української РСР проголосила Україну незалежною, демократичною державою і винесла «Акт проголошення незалежності України» на підтвердження всеукраїнським референдумом 1 грудня 1991 року.

22.08.2016 р. До 25-ї річниці від Дня Незалежності України в читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка "Під синьо-жовтим прапором свободи з`єднаємо великий наш народ!".

19.08.2016 р. На абонементі № 1 (ІІ поверх центрального корпусу бібліотеки) діє книжкова полиця до Дня Прапора України: «В ньому – синь небес, золото ланів».

24 серпня 1991 відбулося проголошення Акта про незалежність України, і над будинком Верховної Ради піднявся синьо-жовтий прапор.

22 січня 1992 року Верховна Рада України прийняла Постанову Про Державний Прапор України: Затвердити Державним Прапором України національний прапор, що являє собою прямокутне полотнище, яке складається з двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої – синього кольору, нижньої – жовтого кольору, із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3.

У серпні 2004 року Президент підписав Указ № 987/2004 про встановлення Дня Державного Прапора України, який святкується щорічно 23 серпня.

Українська національна традиція символічного відображення світу формувалася упродовж кількох тисячоліть. Використання жовтого та блакитного кольорів (з різними відтінками) на прапорах України-Русі простежується від прийняття християнства. Згодом ці два кольори набувають значення державних.

Синьо-жовті поєднання кольорів остаточно оформилися як єдинонаціональні на початку XX ст. Символами України в новітньому їх трактуванні є безхмарне небо, як символ миру – синій колір, і стиглі пшеничні ниви, як символ достатку – жовтий колір.

19.08.2016 р. У бібліотеці ННІ іноземної філології діє виставка «Ukraine in close up».

На виставці представлені книги та журнали українською, англійською та німецькою мовами.

04.08.2016 р. У бібліотеці ННІ іноземної філології до 160 річчя від дня народження англійського письменника і драматурга Дж. Бернарда Шоу відкрито книжкову виставку «Театр Бернарда Шоу».

На виставці представлена біографія і твори письменника в оригіналі.