Архів новин: січень 2017 року

24.01.2017 р. На абонементі № 1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка книг: «Нема любови понад ту, що окропила кров’ю Крути» до Дня пам’яті героїв Крут.

16.01.2017 р. Результати фотосушки "Територія гарного настрою".

Протягом новорічних свят у бібліотеці тривала фотосушка "Територія гарного настрою", де були представлені найвдаліші фото читачів, що відвідали різноманітні бібліотечні заходи. Всі фото брали участь у голосуванні. Представляємо фото, що набрали найбільше голосів.

Отже, з результатом - 80 голосів на першому місці фото під № 30, на другому місці - 15 голосів фото під № 23, і третє місце - по 10 голосів розподілили фото під № 11, 14, 33, 39.

Дякуємо всім хто долучився до фотосушки та відвідав "Територію гарного настрою".

13.01.2017 р.На абонементі № 1 представлено виставку літератури "Будівничий українського Ренесансу" - до 135 річниці від дня народження Івана Огієнка.

13.01.2017 р.На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Веселка у кожній краплині роси», присвячену 80-річчю від дня народження Євгена Гуцала, українського письменника.

11.01.2017 р.На абонементі № 1 (ІІ поверх центрального корпусу бібліотеки) діє виставка книг до 110 річниці з дня народження нашого земляка, ученого і конструктора у галузі ракетобудування й космонавтики Сергія Павловича Корольова.

Сергiй Павлович Корольов народився 12 сiчня 1907 року в Житомирi в родинi вчителiв. З десятилiтнього вiку виховувався вiтчимом, iнженером-механiком за спецiальністю. У 1924 роцi одержав середню освіту, закiнчивши Будiвельну профшколу мiста Одеси. Спроектував свiй перший планер. Вступив у Київський полiтехнiчний iнститут. У 1926 роцi у зв'язку з закриттям КПІ перевiвся на вечiрнє вiддiлення Московського вищого технiчного училища (МВТУ) iм. Баумана. Одночасно працював на пiдприємствах авiацiйної промисловостi. Пiзнiше будував планери i брав участь у Всесоюзних планерних змаганнях. У 1930 роцi без вiдриву вiд виробництва закiнчив Московську школу льотчикiв, одержав посвiдчення пiлота.

Під керівництвом С. П. Корольова створено багато геофізичних і балістичних ракет, запущені перші у світі міжконтинентальна балістична ракета, ракета-носій “Восток” та її модифікації, здійснені польоти космічних кораблів, зокрема, вперше в історії пілотованих людиною та з виходом людини у відкритий космічний простір; створені перші космічні апарати серій “Місяць”, “Венера”, “Марс”, “Зонд”, штучні супутники “Електрон”, “Блискавка-1”; розроблений проект космічного корабля “Союз”. Корольов виховав численних послідовників – учених та інженерів. Його удостоєно Золотої медалі ім. К.Е.Ціолковського АН СРСР (1958), Ленінської премії (1957), нагороджено 2 орденами Леніна, орденом “Знак Пошани” і медалями. У 1966 АН СРСР заснувала золоту медаль ім. С.П. Корольова “За видатні заслуги в галузі ракетно-космічної техніки”. Засновано стипендії ім. С.П.Корольова для студентів вищих навчальних закладів. У Житомирі, Москві (на початку Алеї космонавтів) та інших містах споруджено пам’ятники вченому, створено меморіальні будинки-музеї в Житомирі, Москві й на Байконурі, його ім’я носять авіаційні інститути, вулиці багатьох міст, два науково-дослідних судна, високогірний пік на Памірі, перевал на Тянь-Шані, астероїд, таласоїд на Місяці.

03.01.2017 р.На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Світ Cередзем’я Джона Толкієна», присвячену 125-ти річчю від дня народження англійського прозаїка, казкаря, засновника жанру фентезі.