Архів новин: лютий 2018 року

27.02.2018 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Бестселлери Ірвіна Шоу», присвячену 105-річчю від дня народження американського письменника, драматурга, кіносценариста.

26.02.2018 р. У бібліотеці природничого факультету представлено географічну виставку книг на тему «Імена на карті», яка знайомить з видатними географами та мандрівниками світу.

23.02.2018 р. У читальному залі гуртожитку № 4 діє книжкова виставка до 147-річчя від дня народження української поетеси, перекладачки, громадської діячки Лесі Українки (1871-1913 рр.)

“Та саме у цьому і щастя,
Покликання світле й найвище
Поета, борця, патріота -
Горіть, щоби іншим світить.”
Ф. Жичко

21.02.2018 р. Вдруге відбулася літературно-музична імпреза «Хвилюючий любові світ».

У бібліотеці стартував проект заходів до Дня Святого Валентина, що проходить протягом місяця. Сьогодні бібліотекарі провели захід до Дня закоханих «Хвилюючий любові світ» для студентів першого курсу природничого факультету та їх наставників. Кохання здатне творити чудеса і спопеляти душу. Романтичне і водночас болісне. Воно наповнює людське життя сенсом. Перетворює сіру буденність на свято.

21.02.2018 р. У бібліотеці ННІ іноземної філології відкрито книжкову виставку «Oh, My Language, Native Language.…» - до Міжнародного дня рідної мови.

На виставці представлені книги та словники різними мовами.

21.02.2018 р. До Міжнародного дня рідної мови в читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку «Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб» (Іван Огієнко).

20.02.2018 р. У читальному залі гуртожитку № 4 діє виставка до Міжнародного дня рідної мови.

“О мово рідна! Як тебе люблю!
І радість принесеш, і в горі втішиш.
Щоб відродилась ти, я Бога помолю,
Бо ти - найкраща. Найдорожча. Наймиліша. ”
С.Коваль

20.02.2018 р. На абонементі № 1 (перший поверх центрального корпусу бібліотеки) діє книжкова виставка до Міжнародного дня рідної мови «Мова – сучасний вимір».

19.02.2018 р. На абонементі № 1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки) діє книжкова виставка, присвячена 545 річниці від дня народження великого польського астронома і математика Миколи Коперника.

Публікація його головного твору "Про обертання небесних сфер", у якому викладено його геліоцентричну систему світу, стала тією подією, з якої історики ведуть відлік першої наукової революції ХVI–ХVIII століть.

19.02.2018 р. До Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні в читальному залі навчально-лабораторного корпусу № 4 відкрито книжкову виставку «А сотню вже зустріли небеса...».

16.02.2018 р. У читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє виставка «Лише з добра і любові, зростає колосся життя» (толерантність) – сторінками періодичних видань.

14.02.2018 р. З ДНЕМ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА!!! День Святого Валентина ще іменують Днем усіх закоханих. Свято — неофіційне, проте, активно відзначається молоддю щорічно 14 лютого. День Валентина прийшов до нас із-за кордону і дуже скоро став одним з найпопулярніших молодіжних свят.

14 лютого до Дня Святого Валентина у бібліотеці (науковий читальний зал, 2-й поверх центрального корпусу бібліотеки) відбулася літературно-музична імпреза «Хвилюючий любові світ». Були присутні студенти 11 групи історичного факультету та куратор О. П. Рудницька. Бібліотекар В. М. Кравчук повідала зворушливі історії про кохання видатних людей у сфері музики, архітектури та мистецтва. На заході було представлено виставку літератури про любов та «Валентинки». Окремо хочемо подякувати працівникам природничого факультету, що посприяли у вирішенні питання технічних засобів. Всіх зі святом! Кохайте і будьте коханими!

13.02.2018 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Творчість невичерпна, як океан», присвячену 115-річчю від дня народження Жоржа Сіменона.

13.02.2018 р. У читальному залі гуртожитку № 4 діє виставка до Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні.

“Герої не вмирають. Просто йдуть
з Майдану - в небо. В лицарі зі смерті.
Пливуть човни. Пливуть човни. Пливуть...
Героям слава - вписано у серці. ”
М.Савка

12.02.2018 р. Бібліотека університету знову поповнила полиці буккросингу у гуртожитках університету.

На полицях виставлена різножанрова художня література: класична російська, фантастика, бойовики, жахи, пригоди, а також підручники українською, російською мовами. Наголошуємо, що книги можна брати без запису і залишати їх у себе. Якщо у вас є книги, якими ви можете поділитися з іншими – приносьте їх у бібліотеку або відразу ставте на полиці буккросингу, які є у всіх гуртожитках університету.

12.02.2018 р. У читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 представлено тематичну книжкову виставку «Історія України в романах».

07.02.2018 р. У бібліотеці ННІ іноземної філології діє виставка «Справжній митець Бертольт Брехт» - до 120-річчя від дня народження Бертольта Брехта, німецького письменника і драматурга.

На виставці представлені біографічні відомості про письменника та його твори мовою оригіналу.

06.02.2018 р. На абонементі художньої літератури представлено ювілейну книжкову виставку «Капітан Жюль Верн», присвячену 190-річчю від дня народження французького письменника-фантаста.

05.02.2018 р. На абонементі художньої літератури представлено тематичну книжкову виставку «Сім сонат для щастя» (поетичні сторінки).

02.02.2018 р. У читальному залі № 1 навчально-лабораторного корпусу № 4 діє книжкова виставка «Старі казки говорять з нами».

01.02.2018 р. На абонементі № 1 (другий поверх центрального корпусу бібліотеки) представлено літературу, присвячену четвертій річниці пам’яті героїв Небесної сотні.

Витає дух нескореної волі,
Гримлять щити, молитви і пісні,
Рядами рівними між нас ідуть герої,
Усі, хто голову поклав в ті страшні дні…